CityArtHbg

Tomma lokaler och skyltfönster får liv tack vare lokala konstnärer och sponsrande företag.

CityArtHbg är ett samverkansprojekt mellan Helsingborg City och Kulturhotellet. Tillsammans med fastighetsägare, ColourCenter och Action Helsingborg startade projektet igång i maj 2020. Syftet med projektet är att främja våra lokala konstnärer och samtidigt ge våra citybesökare en trevlig upplevelse under tiden en lokal står tom.

Som konstnär kan du tjäna en slant, hitta en helt ny arena för din kreativitet och pigga upp de flanörer som går förbi ditt verk. Som företag kan du sponsra konsten och bidra till mer konst på stan.

Open Call
Skicka in några rader om din idé, några bilder på tidigare verk samt en kort text om dig själv. Blir du utvald bestämmer vi tid och plats tillsammans med inblandade parter. Räkna med att du har en dag på dig. De medverkande får 5 000 kronor (ex moms) i arvode på faktura. Materialkostnaden står CityArtHbg för. Vi behöver din intresseanmälan så fort som möjligt. Mejla till peter@kulturhotellet.nu
Vill ditt företag sponsra ett fönster?

Vill du som företag hjälpa till att finansiera projektet? För 15 000 kr kan ditt företag sponsra ett skyltfönster i Helsingborgs stadskärna. Kontakta hanna.candell@helsingborg.se på Helsingborg City.

Rulla till toppen