Kullagatan

Vid St. Jörgens plats öppnar sig entrén till Sveriges äldsta gågata, Kullagatan. En 470 meter gågata som sträcker sig bort till Stortorget och som på mitten samlar barnfamiljerna kring lekplatsen på Konsul Olssons plats. Här finns stora internationella varumärken representerade i exklusiva butiker samtidigt som välkända kedjor lockar ett stort flöde av besökare. Från Kullagatan har du bara ett par minuters gång till det populära turistmålet Kärnan. Går du istället mot havet når du Dunkers Kulturhus och Norra hamnen som bjuder på mysiga restauranger och caféer. 

Upptäck hela city

Dagen behöver inte sluta på Kullagatan. Fortsätt din utforskning genom att ta en kort promenad till någon av stadskärnans andra områden. Oavsett vilken riktning du väljer att ta garanterar vi att du kommer att få en härlig upplevelse. Ta del av allt det bästa som staden har att erbjuda och låt varje del vara din väg till nya äventyr och minnesvärda stunder.

i förgrunden ser man blommor i olika färger, lila, vita, blåa och gröna växter. i bakgrunden ser man två äldre hus, båda har uteserveringar och uppfällda parasoll.

Gamla stan

Restaurangtorget Maria torg är startskottet för Gamla stan om du kommer från Kullagatan. Runt hörnan hittar du Bruksgatan en charmig gata med mysiga butiker, restauranger och caféer. Tillsammans utgör Maria torg och Bruksgatan själen av Gamla stan i staden.

Drottninggatan

På Helsingborgs mest kulturella gata har du nära till allt. Här hittar du flera stora kulturhus som Dunkers, Stadsteatern och Konserthuset. Här blandas människor på språng med människor på uteserveringar som super in atmosfären. 

Söder

Upptäck en pulserande och ungdomlig stadsdel som andas kultur, äventyr och nöje. Här kan du smaka från mat från hela världen, möta nya och gamla bekantskaper och leka med hela familjen. På SöDER gallerian finns biografer, fängslande bowlingmatcher och en mängd unika restaurangupplevelser.

Norra och Södra Storgatan

I detta restaurangtäta område hittar du något som garanterat faller dig i smaken. Området vaknar till liv om natten med små unika koncept, välfyllda uteserveringar och trendiga barer. För dig som söker det där lilla extra finns det ett antal hotell längs stråket.

Järnvägsgatan

På Helsingborgs mest centrala gata är människor alltid på språng. Här ligger även Helsingborg Centralstation som tar dig vidare ut i landet. På Järnvägsgatan hittar du både butiker, caféer och restauranger för den som behöver något på vägen eller har tid att stanna lite längre.

Oceanhamnen

Ta klivet över till Helsingborgs nyaste stadsdel. Här är man verkligen kustnära med vatten på alla sidor. Här finns moderna hotell och kreativa verksamheter. Oceanhamnen fångar Helsingborgs karaktär – en harmonisk förening av modernitet och kustcharm.

Rulla till toppen