Handla, ät och upplev hos våra lokala proffs

Vår stadskärna är full av lokala proffs! Helsingborg city är dessutom fullt av restauranger, caféer, butiker, upplevelser och fantastiska hotell. Njut av god mat, bra och varierad shopping, intressanta museer, vårt stora kulturutbud, spännande aktiviteter för vuxna och barn, nära till hav, naturupplevelser, lyxig avslappning och mycket annat.

ata-helsingborg-city-1
Äta
Helsingborg är en av Sveriges restaurangtätaste städer. Utbudet är varierat både gällande maten och atmosfären. Från mysiga krypin kring Maria Torg, till saltstänkta restauranger med underbar utsikt över sundet. Lokala råvaror, kreativitet, kvalitet och inspiration från hela världen präglar stadens restauranger.
Vad finns att välja mellan?
kullagatan-e1625487882859
Shoppa
Helsingborg karaktäriseras av flera mindre områden som var och ett för sig har en unik identitet och ett varierat utbud. Från norr till söder kan du uppleva allt från stora internationella varumärken, nationella kedjor till små unika butiker.
Visa mig utbudet
header-attgöra
Uppleva
I Helsingborg finns massor av alternativ för roliga upplevelser. Gå på bio, se en utställning eller ta del av det stora kulturutbudet. Utmana kompisarna i bowling eller familjen i ett musikquiz. I city finns dessutom Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs Konserthus med fullspäckade program.
Jag vill hitta på något!
Helsingborg-Drumcorps-Helsingborg-City
Evenemang
Varje år genomförs en mängd evenemang i vår stadskärna. Stora som små, för alla åldrar. Sport, konserter, teatrar, familjedagar, musikaler, shower – ja det är bara att välja och vraka! Passa på att förlänga upplevelsen med en god middag eller en tur på stan.
Kika på evenemangen!
hotell-the-vault-helsingborg
Bo i Helsingborg
I Helsingborg finns boende för alla smaker och i city finns idag tolv hotell. Efter timmar av shopping, god mat och upplevelser är det magisk att krypa ner i en nybäddad hotellsäng. Kanske än mer magisk är det att hugga in i frukostbuffén morgonen efter, och ladda med energi inför en ny spännande dag i Helsingborg.
Spännande - vad finns?
Karnan-i-Helsingborg
Besöksmål
I stadskärnan finns Helsingborgs topp tre besöksmål. Dunkers Kulturhus ligger alldeles intill vattnet i Helsingborgs Norra hamnen och rymmer stads- och kulturhistoriska utställningar, konst, dans, musik och teater. Kärnan, en av Helsingborgs välkända symboler, är ett nära 700 år gammalt vakttorn. På Mariatorget ligger Mariakyrkan, stadens äldsta kyrka som härstammar från 1100-talet.
Visa mer!
Rulla till toppen