Oceanhamnen

Helsingborgs nyaste stadsdel Oceanhamnen kombinerar stadsliv med vacker kustmiljö. Från Helsingborg C når du enkelt Oceanhamnen via den imponerande Varvsbron. Upplev unikt boende vid vattnet, modern arkitektur och återupplivad sjöfartshistoria. Hållbarhet och innovation genomsyrar området och det sprudlar av kreativa verksamheter. Oceanhamnen fångar Helsingborgs karaktär – en harmonisk förening av modernitet och kustcharm.

Upptäck hela city

Efter en visit i Oceanhamnen kan det vara dags att uppleva de andra delarna av stadskärnan. Ta dig vidare till söder, norr eller in i Gamla stan för att uppleva internationell mat, kultur och shopping i exklusiva och mysiga butiker. 

i förgrunden ser man blommor i olika färger, lila, vita, blåa och gröna växter. i bakgrunden ser man två äldre hus, båda har uteserveringar och uppfällda parasoll.

Gamla stan

Maria torg, epicentret för Gamla stans restauranger, leder dig in i charmiga Bruksgatan med dess små butiker och caféer. Tillsammans skapar de en atmosfär av historia och gemenskap i Helsingborg.

Drottninggatan

På Drottninggatan hittar du stora kulturhus som stadsteatern och Dunkers kulturhus. Paradgatan lockar med både människor på språng och njutning på uteserveringar. 

Söder

Ta steget in i SöDER, en ungdomlig oas full av kulturella äventyr. Ett pulserande centrum där världens smaker möts och familjen samlas för att leka och njuta. Här hittar du Filmstaden, bowling och ett rikt utbud av internationella restauranger väntar.

Norra och Södra Storgatan

Ge dig ut på äventyr i Helsingborgs restaurangtäta område som förvandlas till stadens livliga centrum på natten. Uteserveringar och trendiga barer skapar en vibrerande atmosfär längs stadens viktigaste pulsåder.

Järnvägsgatan

Livet pulserar längs Helsingborgs centrala gata, där Centralstationen är navet för resor. Butiker, caféer och restauranger på Järnvägsgatan lockar till både snabba stopp och avkopplande stunder i stadens hjärta.

Kullagatan

Ge dig ut på Kullagatan, där du kan shoppa i både stora internationella butiker och mindre exklusiva butiker. Kullagatan är en 470 meter lång gågata. Mitt på gatan lockar lekplatsen på Konsul Olssons plats barnfamiljer till en paus från shoppingen.

Rulla till toppen