Uppleva

I Helsingborg finns massor att uppleva. Gå på bio, se en utställning eller ta del av det stora kulturutbudet. Utmana kompisarna i bowling eller familjen i ett musikquiz. I city finns dessutom Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs Konserthus med fullspäckade program.

Citypresentkort

Här hittar du en lista över verksamheter som tar emot citypresentkortet.

En bild på ett scenuppträdande. På scen står sex personer upplysta av strålkastarna.

Underhållning

Bollbrolyckan – Helsingborgs nöjespalats
Ett levande nöjespalats vid Stadsparken fyllt med musik, sång, dans, mat, glädje och möten. Här får du många upplevelser och kan skapa goda minnen ofta.

Helsingborg Arena
Njut av en stjärnspäckad show och landets främsta artister, heja fram favoritlaget och gå på konferens. Helsingborg Arena är en plats som sjuder av liv och rörelse året om. Med service i toppklass, trevlig miljö och promenadavstånd till centrum är Arenan en perfekt mötesplats för alla åldrar. 

Charles Dickens Pub och Restaurang
Charles Dickens öppnade 1970 och var den första engelska krogen i Helsingborg och en av dom första i sitt slag Sverige. Här kan du uppleva allt från livemusik och karaoke till open stage och stand up.

Telegrafen
Telegrafen är en pub i tre plan som alla tre gärna fungerar som ditt vardagsrum, med en guldkant av livemusik och quizkvällar. 

The Tivoli
The Tivoli har ett erkänt rykte som en av södra Sveriges absolut bästa livescener med band och artister, både kända och mindre kända, inom alla genrer. Det är en unik byggnad och miljö där kärleken till musiken genomstrålar i alla kant och hörn, inklusive i den nyligen renoverade Vinylbaren där det bedrivs bar och restaurang.

En bild på Kärnan i Helsingborg. Kärnan är ett populärt turistmål i Helsingborg. Ett cirka 35 meter högt och 15 meter brett borgtorn från medeltiden, beläget i Slottshagsparken.

Kultur

Kärnan
Kärnan är ett populärt turistmål i Helsingborg. Ett cirka 35 meter högt och 15 meter brett borgtorn från medeltiden, beläget i Slottshagsparken.

Dunkers kulturhus
Dunkers kulturhus är en mötesplats för helsingborgare och ett attraktivt besöksmål för konst- och kulturintresserade. Här finns Helsingborgs kulturskola samt utställningar och scener där du får uppleva världens konst, musik, teater, dans och det livslånga lärandet för alla åldrar.

Helsingborgs Bibliotek
Helsingborgs stadsbibliotek är Helsingborgs största bibliotek, beläget i Stadsparken.

Helsingborgs Konserthus
Helsingborgs Konserthus ligger i centrala Helsingborg, granne med Stadsteatern och Dunkers Kulturhus. Akustiken i Helsingborgs Konserthus lovordas ständigt av gästande artister. Vi hoppas att du vill besöka oss.

Helsingborgs stadsteater
Helsingborgs stadsteater är en av Sveriges äldsta stadsteatrar. Teaterns målsättning är att vara en av regionens ledande kulturinstitutioner med en bred, kvalitativ och angelägen repertoar som speglar vår samtid och mångfald.

Fredriksdalsteatern
Fredriksdalsteatern har en lång tradition av sommarteater under bar himmel. Teatern är arkitektoniskt uppbyggd i fransk barockstil med salong, scen och kulisser av höga gröna, sköna häckar av avenbok och lind. Platsen är en kulturhistorisk pärla – en riktig dröm att besöka!

Aktern på en båt. På båten sitter folk runt bord och dricker drinkar. Över borden hänger lampor i olika färger. I bakgrunden ser man sundet mellan Helsingborg och Helsingör.

Aktiviteter

Biograf Röda Kvarn
Röda Kvarn är din biograf med bistro i centrala Helsingborg. De anordnar även många evenemang med middagspaket i bistron samt delilådor att ta med sig in under föreställningarna. Här visas film, barnfilm, opera, teater, konst och balett på bio

Filmstaden Helsingborg
Filmstaden Helsingborg har sju salonger, bland annat Sveriges första iSense och en lyxig VIP-salong för den som vill ha lite extra komfort. Alla salonger har avancerade bild- och ljudanläggningar och alla platser har bra sikt.

Öresundslinjen
Öresundslinjen seglar Helsingör – Helsingborg större delen av dagen. Välkommen ombord och njut av god mat, shopping och havsutsikt när den är som bäst.

Sundbusserne
Effektiv, i tid och i alla slags väder korsar Sundbussernes elektriska färjor det vackra Öresund. Ta en tura där du stannar kvar ombord! Och åker tillbaka igen! Skulle du inte vara mätt och nöjd när du är tillbaka i Helsingborg – ta en vända till. Varje fredag och lördag bjuds det på livemusik klockan 17.00 – 21.00.

Ölprovning hos Helsingborgs Bryggeri
Under lättsamma former berättar Helsingborgs Bryggeri om skånsk bryggarkultur och den spännande uppstarten av bryggeriet, därefter går ni tillsammans en rundtur i brygghuset och tapphallen. Du får följa hela bryggprocessen från maltkross till hur man fyller flaskorna.

Pitcher’s
Pitcher’s är din lokala gastropub där ett gediget hantverk och umgänge med vänner står i centrum. Hit kan du komma för att få god mat och dryck, men även för att koppla av en stund i goda vänners lag.

Kappa Bar
En restaurang och bar med fokus på esport och gaming. Spela, träffa likasinnade, ta en öl, ät en ’Kappa Burger’ eller bara häng. Här anordnas även populära quiz, turneringar och streamingträffar.

Pub Nessie
Hittar du quizkvällar och karaoke. Dessutom kan du njuta av ett stort utbud av öl, massor av goda whiskysorter, smarrig pubmat och en varm, vänlig atmosfär ända från Skottland.

O’Learys
Här kan du spela shuffleboard, biljard, titta på sport, äta god amerikansk mat. Varje fredag arrangeras dessutom musikquiz.

Breakout Sweden
Samarbeta med dina vänner, familj eller kollegor i en spännande interaktiv spelupplevelse. Din utmaning är att rymma ur ett stängt rum på en timme genom att med hjälp av endast tankeförmåga och lagarbete lösa olika problem och gåtor.

En leende bartender. Hon står och mixar drinkar till kunderna som sitter på andra sidan bardisken.

Storbild

HEAT Helsingborg
Välkommen till HEAT, en hot spot för dig som är sugen för god panamerikansk mat, trevligt sällskap och goda stunder. Här visas ofta sport på storbildsskärmarna och med jämna mellanrum arrangeras kluriga quiz.

Pitcher’s
Heja fram ditt favoritlag i Pitcher’s sportpub och njut av den internationella Gastropub-menyn tillagad med lokala råvaror.

Kappa Bar
Välkomna till Helsingborgs mäcka inom gaming och esport. Njut av sport och esport på storbildsskärmarna tillsammans med polarna.

Pub Nessie
Kolla på sport i en vänlig atmosfär ända från Skottland med god mat och stort utbud av öl och whiskey.

The Tivoli
Bar, mat och live! Se sport och matcher hos The Tivoli i gott sällskap.

O’Learys
Massor av sport och god amerikansk mat !

Rulla till toppen