Stadskärnan

Visionen för city är att fler människor ska besöka stadskärnan oftare, stanna längre och uppleva något som är värt att berätta vidare. Helsingborg har ett brett handelsutbud med både premiumvarumärken och detaljhandelskedjor.

Stan karaktäriseras av flera mindre områden som var och ett för sig har en unik identitet och ett varierat utbud. Från norr till söder kan du uppleva allt från stora internationella varumärken, nationella kedjor och små lokala butiker. Staden knyts samman av Stadsparken som är en grön mötesplats med fritt wifi, kultur och lek för stora som små.

Kullagatan i Helsingborg. På bilden går en grupp kvinnor med shoppingkassar.

Kullagatan

Vid St. Jörgens plats öppnar sig entrén till Sveriges äldsta gågata, Kullagatan, som sträcker sig bort till Stortorget och som på mitten samlar barnfamiljerna kring lekplatsen på Konsul Olssons plats.

Gamla stan i Helsingborg. Det sitter en kvinna på en uteservering och njuter av solen och på gågatan går människor i somriga kläder

Gamla stan

Maria torg är Helsingborgs restaurangtorg och intill torget ligger Bruksgatan som är en mysig shoppinggata med småskaliga butiker och härlig atmosfär. Tillsammans bildar Maria torg och Bruksgatan Gamla stan.

Drottninggatan i Helsingborg. I förgrunden finns en uteservering och i bakgrunden ser man gröna träd och en blå himmel

Drottninggatan

På Helsingborgs paradgata med stora ytor samsas människor på språng med de som njuter på en uteservering. Här finns kritikerrosade restauranger blandat med butiker, inredningsbutiker och delikatessbutiker.

Marknaden på Gustav Adolfs torg. Marknadsstånd med frukt i förgrunden och i bakgrunden ser man människor som går och handlar och tittar på varorna.

Söder

Livligt och ungt område med fokus på kultur, upplevelser, dagligvaror och mötesplatser med mat från världens alla hörn. Stadsdelscentrat SöDER lockar med nyöppnade Filmstaden, bowling och unika restauranger.

V Hotel och Jacob Hansens hus.

Norra och Södra Storgatan

Ett restaurangtätt stråk som lever upp nattetid med små unika koncept, välfyllda uteserveringar och trendiga barer. För den som vill ha en upplevelse utöver det vanliga finns flera hotell längs gatan. Stråket förvandlas nattetid till Helsingborgs viktigaste pulsåder.

Busshållsplatsen Helsingborg C på Järnvägsgatan. Det står människor och väntar på bussen i skuggan. I bakgrunden är himlen blå.

Järnvägsgatan

Vid Helsingborgs Rådhus bildar Järnvägsgatan och Drottninggatan den stora paradgata som går genom hela stadskärnan. Här blandas stadens sus och brus upp med människor som är på väg till och från Helsingborgs moderna centralstation som ligger i direkt anslutning.

Rulla till toppen