Njut av vårens kultur och musik i city

Våren i city är full av kulturupplevelser – föreställningar, konserter, utställningar, teater… ja allt det där som sätter guldkant på vår tillvaro! Tänk att vi i city har Dunkers kulturhus, Helsingborgs Stadsteater, Helsingborgs Konserthus, Helsingborgs symfoniorkester, två biografer och en mängd mindre kulturverksamheter. Vilken ynnest!

Två personers som dansar balett, en man i vita kläder håller om en kvinna i grön klänning. Omgivningen är grön.

Helsingborgs Konserthus

På Helsingborgs Konserthus scen i vår hittar du allt från Den Lilla Sjöjungfrun The Musical till The Forest Song med Grand Kyiv Ballet.

Bilden är tagen i skogen, det är dimma och man ser 3 gestalter med ryggen vända, de har på sig vita rockar. En man är vänd mot kameran han har vit rock och håller i något som är svårt att tyda.

Helsingborgs stadsteater

Helsingborgs stadsteater är en av Sveriges äldsta stadsteatrar. Vårens föreställningar är bland andra Riket och Gå sin väg.

Ett konstgalleri, två personer kollar på färgglada tavlor som sitter på en vit vägg, en suddig gestalt går förbi

Dunkers
kulturhus

Dunkers kulturhus har laddat upp inför en vår full av kulturupplevelser. Deras program är fyllt med utställningar, aktiviteter och musik. Ta del av guidade turer, konserter, samtal och mycket annat.

Musik & Nöje

The Tivoli
Bland vårens bokningar hos The Tivoli hittar du stora namn som Eagle-Eye Cherry, Peg Parnevik, Jill and The Johnsons och Jonathan Johansson Här ser du hela programmet >>

Charles Dickens
På Charles Dickens program för våren hittar du livemusik och annan underhållning. Läs mer här >>

Bollbrolyckan
På Bollbrolyckan kan du njuta av musik, sång och dans. Läs om allt skoj här >>

Edelweiss
Edelweiss erbjuder livemusik med härliga trubadurer och blandade genrer. Läs mer här >>

Sundbusserne
Varje fredag och lördag är det Tura Live på Sundbusserne mellan kl 17.00-21.00. Här ser du hela programmet >>

Många människor är på konsert, fram i bilden ser vi glada tjejer som applåderar och jublar.

Helsingborg Drumcorps spelningar i city

Drumcorps syns ofta på Helsingborgs gator och torg och spelar i samband med festivaler, invigningar, stadsfester och företagsevent med mera. Under våren och sommaren kommer de förgylla vår stadskärna med ljuvlig musik!

Evenemang Drumcorps Helsingborg city. På bilden ser vi ungdomar marschera med olika instrument. I bakgrunden ser man Helsingborgs Rådhus och det är blå himmel.
En biosalong men flera personer som ser rädda och chockade ut och kastar ut popcorn i luften

Bio

Filmstaden
Filmstaden i Helsingborg har sju salonger, bland annat Sveriges första iSense och en lyxig VIP salong för den som vill ha lite extra komfort. Boka din biokväll direkt >>

Röda Kvarn
På Röda Kvarn kan du titta på premiärer likväl som gamla klassiker. De visar även livesändning av konserter, barnbio med dans, Röda Kvarns egen stå-upp-klubb och mycket mer. Här kan du även äta något gott i samband med bion. Antingen kan du få med dig en smidiga låda som går utmärkt att ta med sig in i salongerna eller äta i foajébaren innan eller efter föreställningen. Kika på hela programmet här >>

Rulla till toppen