Unsdagar

Sommareventet Unsdagar hade premiär sommaren 2022 och även i år kommer succéeventet tillbaka! Under fyra onsdagar i rad bjuder vi på underhållning på Konsul Trapps plats, med Sveriges vackraste utsikt. Kvällarna kommer bestå av underhållning, skönt häng och härliga helsingborgsprofiler.

Sommarens Unsdagar kommer äga rum 24 och 31 juli, 7 och 14 augusti mellan 17.00-18.30

Vi ses på Terrasstrapporna i sommar!

En publik sitter i en trappa. I bakgrunden ser man ett gammalt torn och gröna träd. Nere i vänstra hörnet ser man rosa flaggor där det står Helsingborg Årets Stadskärna 2022 på.
I bakgrunden syns en medeltida borg. Framför borgen är två gamla torn. Nedanför är en trappa med publik som lyssnar på livemusik som spelas på torgen nedan.
Evenemang Unsdagar i Helsingborg city.

Vad är Unsdagar?

Namnet Unsdagar handlar om att unna sig vardagslyx i form av en kväll i city med musik och underhållning.

En tillfällig scen tar plats på Konsul Trapps plats och Terrasstrapporna fungerar som sitt- och ståplatser för publiken. Under fyra onsdagar i rad leder Helsingborgaren och artisten Pontus Assarsson oss igenom Unsdagarna. Kanske känner du igen Pontus från Fame Factory, där han kom på tredje plats. Han har även skrivit musik till flera bidrag i Melodifestivalen, bland annat till Fame, Linda Bengtzing och Pernilla Wahlgren. Under Unsdagarna får Pontus sällskap på scen av flera grymma musiker och underhållare. Passa på att unna dig en härlig kväll i city!

Årets program

Årets program kommer snart att publiceras! Håll utkik!

24 juli

nr_1unsdagar

Konsul Trapps plats gästas av den nystartade mixkören Öresound från Helsingborg med rötterna i Barbershop.

 På plats hittar vi även Jonas Jonasson från det populära bandet bob hund som även driver restaurangen KorvOlle vid Möllegränd. Jonas lär oss mer om synestesi och visar oss hur mat låter. Givetvis kommer även KorvOlles matvagn finnas på plats för alla som är sugen på en korva-sluring under kvällen.

Sist, men inte minst kommer även Arvid Pernrup,  Saga Holmgren och Boel Videke som bjuder på ett axplock från några av våra mest älskade musikaler, från 1980-talet och fram till idag. 

31 juli

nr2_unsdagar

Denna härliga Unsdag kommer Sabina Söder och Marcus och bjussar på “feel good” låtar och allsång. Du kan även vinna ett pris till premiären av Bollbrolyckans nya showproduktion, “Xperience – The Dinner Show” 27 oktober.

Vi gästas även av mysskåningen med den speciella rösten – Mattias Nederman som medverkade i TV4s Idol 2020. Med sin fantastiska röst, ödmjuka sätt och charm tog han sig till åttonde plats. Nu kommer han till Konsul Trapps plats och bjuder oss på sin härliga röst!

Plats på scen tar även Wilson Dance Factory som bjuder på dansshow med hiphop, disco och slow.

Kvällen erbjuder även live-graffiti med Skinny Gonzales som skapar konst på ett kreativt, lekfullt och humoristiskt sätt. Hans verk är ofta en återspegling av scener från vardagen som får oss att kunna relatera och känna igen oss. 

 

7 augusti

nr4unsdagar

Under årets näst sista Unsdag kommer det stämningsfulla och glädjespridande Marimbabandet. Det exotiska slagverksinstrumentet Marimba, med ursprung från Afrika dominerar bandet och den populära repertoaren består av samba, pop, rock, jazz och klassiskt.

Vi gästas även av underbara Maja Gullstrand från Helsingborg som bland annat medverkat i Melodifestivalen och en rad andra tv-program. På besök kommer även HIF som utmanar Pontus på scen. 

Denna Unsdag kommer även Linn Rylander att uppträda! Linn är en 26 årig, ung kvinna med Downs Syndrom som älskar show och Melodifestivalen. Linn är född och uppvuxen i Helsingborg och spenderar vardagarna med att skapa och vara kreativ på Ateljé City. 

Björn Helgesson, som skrivit och komponerat “På gator röda och blå” gör dem även sällskap på scen. 

14 augusti

9 augusti unsdagar

Årets sista Unsdag blir en riktig pangkväll med Laila Adèle som besitter en av Sveriges absolut starkaste soulröster och har kallats för både ”soulgudinna” och ”lill-Aretha”. Hon har medverkat i bland annat Melodifestivalen, varit sidekick till Tomas Ledin och medverkat i diverse kända musikaler.  

Qica kommer också på besök och  levererar musik som berör och belyser samhället och Qicas egna upplevelser av världen och livet.

Kvällen bjuder även på magi tillsammans med Simon Tedevall som må vara en av Sveriges främsta och roligaste magiker och konferencier. Med över 15 års erfarenhet på scen som professionell magiker levererar han underhållning av hög kvalitet. Han har bland annat medverkat i SVT och TV4, i Svenska Talang och SM i Magi. 

Julia & Lucas kommer också och gästar oss och bjuder på skönsång. 

OBS! Ändringar i programmet kan ske på grund av sjukdom, väder eller andra orsaker. Vi uppdaterar informationen löpande.

Om Konsul Trapps plats

Konsul Trapps plats och Terrasstrapporna i Helsingborg utgör en av stadens mest karakteristiska och charmiga platser. Beläget i hjärtat av Helsingborgs centrum, erbjuder platsen en imponerande utsikt över Öresund och Danmark. Terrasstrapporna, med sina eleganta och välbevarade stentrappor, binder samman den övre och nedre delen av staden på ett pittoreskt sätt. 

Rulla till toppen