Jul i city

Borsta bort blötsnön från mössan, kliv in på kvarterskrogen. Möt upp vänner, familj, nära och kära. Sätt dina frusna händer mot en rykande kopp varm choklad, ta en stor tugga av årets första lussebulle. Inspireras av säsongens läckerheter i butikerna, se de vackra skyltfönsterna och njut av glittrande vinterljus!

Juliga lördagar

Juliga smaker, stämningsfulla toner och en maximal mysfaktor är vad vi kan förvänta oss under de juliga lördagarna i city! Shoppa julklappar i lugn och ro, mys runt på stan och låt julkänslorna skölja över dig!

Vinterljusvandringar

Inför jul förvandlas centrala Helsingborg till en härlig vintervärld med massor av julljus. Under vintern kan du gå på den magnifika vinterljusvandringen och förtrollas av vår glittrande stadskärna. I år har det tillkommit flera vackra vinterljus som du kan ta del av genom de guidade vinterljusvandringarna den 4, 6, 12, 14 december. Missa inte den vackra granen i Oceanhamnen eller den magnifika fontänen i Stadsparken!

Isbana

I år kommer isbanan på Sundstorget äntligen tillbaka! Isbanan är på plats mellan den 3 december – 25 februari. Ta en fartfylld tur på isen under de vackra vinterljusen. Isbanan bemannas av Helsingborgs Hockeyclub Ungdom fredagar kl 16.00-20.00, lördagar och lovdagar 12.00-20.00 samt söndagar 12.00-18.00. Under de bemannade tiderna kan du hyra skridskor och hjälm på plats. Det går såklart bra att ta med sig sina egna grejer också! *Avvikelser kan förekomma vid dåligt väder eller helgdagar. 

Jultåget

Åk det mysiga lilla jultåget från Nordpolen till Sydpolen! Passa på att njuta av alla vackra vinterljus längs vägen. Jultåget rullar under helgerna i december mellan den 3-23 december.  På julskyltningen avgår tåget från Sundstorget med slutstation på Gustav Adolfs torg. Resterande tider är slutstation Mäster Palms plats. Se tidtabell för perioden nedan. 

Nominera din favorit till årets julskyltsfönster-tävling!

Den traditionsenliga julskyltsfönster-tävlingen är tillbaka i år igen! Det är dags att nominera de verksamheter som du tycker har de finast julpyntade skyltfönstret!  Du kan nominera dina favoriter mellan den 27 november – 10 december. Från den 11 december drar rösningen igång och årets vinnare koras den 20 december! 

Du nominerar din favorit till tavling@helsingborgcity.se

Boka årets julbord!

Det blir ingen jul utan julbord! Även om julen känns långt borta är det hög tid att boka in årets julbord för att säkra att du inte blir utan. Helsingborgs krogar bjuder på allt som önskas på julbordet, oavsett om du vill ha det klassiskt eller utforska nya, spännande smaker! 

Nedan har vi listat flera härliga krogar som erbjuder julbord. Klicka på den krog du är intresserad av för att komma till bokning. Vi uppdaterar efterhand som fler restauranger släpper sina menyer.

Kullagatans nissar

Under hela december kommer Kullagatans nissar och sprider julstämning på Helsingborgs paradgata! Har du varit riktigt snäll i år bjuder dem dig på godsaker. 

3 december 12-18, 7 december 16-18, 8 december 16-18, 9 december 12-16, 10 december 12-16, 14 december 12-18, 16 december 12-18, 17 december 12-16, 20 december 16-18, 21 december 16-18, 22 december 12-16, 23 december 12-16

Luciafirande i city

Lucia är en av de mysigaste högtiderna under julen! Ta del av stadens luciafirande på Gustav Adolfs torg kl 12.00 och Konsul Olssons plats kl 15.00. Det stämningsfulla och traditionsenliga luciatåget arrangeras av gymnasieskolan Mega Musik. 

Bruksgatans nissar
ger uppdrag!

På Bruksgatan i Gamla Stan bor små nissar. Den 10e och den 17e december kommer de fram och ger helsingborgarna spännande uppdrag som behöver utföras! Om uppdraget utförs har du chans att bli belönad av nissarna genom fina priser.

Mer jul i city!

Kom i julstämning på Kärnan

Julmys på Dunkers Kulturhus

Jul på SöDER Gallerian

Kom in i värmen och upplev julglädjen på Galleria SöDER! Under hela december kommer du kunna ta del av juliga aktiviteter i gallerian för hela familjen! 

Under december kommer även SöDER att överraska 14 stycken lyckliga besökare som handlar hos verksamheterna i gallerian, kanske blir det du?

Träffa tomtefar & tomtemor

Tomtefar & tomtemor kommer på besök, hela vägen från nordpolen, hos SöDER.
Glöm inte att lämna in din önskelista till tomten, den 27 december kommer 5 lyckliga barn att få hämta en av sina önskningar på SöDER!

OBS! 9 december kan du träffa tomtefar- och mor ute på Mäster Palms Plats.

Ge bort en julklapp

Skänk julklappar hos oss under december månad! I samarbete med Frälsningsarmén kommer paketen till familjer & barn som behöver lite extra hjälp för att känna julglädjen.

 

Julklappsjakt

Hur många julklappar kan du hitta? Leta och räkna julklapparna som finns på flera ställen i gallerian. Hos tomten i vårt tomteland finns julklappar både högt och lågt samt att vi har redan har fått några julklappar levererade under granen. Hur många lyckas du räkna ihop till?

Lämnar du in rätt antal julklappar har du chans att vinna ett valfritt presentkort hos någon av våra verksamheter.

Ge bort hela city i julklapp! Ett citypresentkort ger mottagaren möjlighet att enkelt ta del av shopping, mat, nöjen, salonger, hotell, kultur och upplevelser i Helsingborg. Vi har ett digitalt och ett fysisk presentkort. Välj det som du tycker passar bäst! 

En stilsäker julfest

Turista hemma

Handla julklappar

Juliga smaker

Fler stämningsfulla aktiviteter under julen

Njut av julen i city!

Rulla till toppen