Gör dig stilsäker inför hösten i city!

Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar härlig stämning på stråken och det kommer kunna tävlas om fina priser. Mitt på Kullagatan rullar vi ut den röda mattan där höstens hetaste modetrender kommer visas på catwalken! 

Unna dig en kväll med shopping, nöjen, tävlingar och inspiration i stadskärnan.

28 SEPTEMBER

Shoppingpåse - Vit

17.00 - 20.00

Kvällsöppet

Under shoppingkvällen håller butikerna i city öppet lite längre än vanligt! Shoppa, flanera och låt dig inspireras i din egen takt. Många av butikerna kommer denna kväll även ha erbjudanden på bland annat personal-shopping och sitt ordinarie sortiment!

En kväll fylld av upplevelser och nöjen!

Shopping

Ta del av stadskärnas härliga utbud av shopping! Det kommer finnas schyssta erbjudanden och inspiration. Kanske hittar du spännande plagg som kan utmana din stil i höst?

After Work

Gå direkt från kontoret och möt upp vännerna för en trevlig drink! Under kvällen kommer flera barer ha fina erbjudanden. Avrunda arbetsdagen och ladda upp för en kväll med shopping!

Catwalk

Shoppingstråket Kullagatan förvandlas under kvällen till en härlig catwalk! 18.30 visas höstens hetaste trender upp av verksamheterna i city, Textil & Design hantverksprogrammet och Drottning Blanka. En härlig show som influeras av kreativitet, återbruk och stilsäkerhet. 

Tävlingar

Ingen shoppingkväll utan tävlingar! Denna kväll har du chans att vinna ett stort pris med vinster från verksamheterna i city. Handla för minst 1000 kr under kvällen för att vara med och tävla om vinstpotten med ett värde på över 3000 kr från verksamheterna i city. 

Kvällsöppet

Butikerna håller denna kväll öppet extra länge! Shoppa i lugn och ro fram till klockan 20.00. 

*Se vilka verksamheter i city som håller extraöppet nedan.

Vinn fribiljetter till symfoniorkestern

Tävla om 2 biljetter till HSO:s nya konsertsatsning Friday Fusion på Helsingborgs Konserthus med Linnéa Henriksson den 20/10. Kom förbi vår monter vid södra Kullagatan och delta i tävlingen!

Lakritsjakt

Under veckan gör evenemanget ”Helsingborg med smak av lakrits” intåg i stan. Upplev smaken av det svarta guldet genom att leta efter Lakritsfabrikens produkter som vi gömt på sidogatorna!  

Musikaliska toner

Stämningen höjs med stämningsfulla toner av lokala trubadurer på Stortorget, precis intill Kullagatan.

Kullagatan förvandlas till en catwalk!

18.30-19.00

En del av shoppingstråket på Kullagatan kommer under shoppingkvällen förvandlas till en inspirerande catwalk! Här kommer du kunna skåda höstens hetaste trender och få inspiration till en stilsäker höstgarderob. Höstens mode kommer att visas upp från verksamheterna i city samt plagg uppsydda av elever från Textil & Design hantverksprogrammet på Nicolaiskolan. Eleverna har fått tolka höstens hetaste modetrender, samt kläder, skor och accessoarer från verksamheterna i city!

Modellerna är eleverna själva från Nicolaiskolan som blir stylade av gymnasieelever från Drottning Blanka.  

Verksamheter på catwalken!

Verksamheter med extraöppet

Inled kvällen med After Work!

Rivstarta shoppingkvällen med en härlig After Work. Gå lite tidigare från jobbet och möt upp vännerna för en god drink innan det är dags att shoppa loss! Flera verksamheter har härliga erbjudanden kvällen till ära! De ställen med AW erbjudanden är listade nedan 

At Mollbergs

The Bishop Arms Mollbergs

Madame Moustache

V Hotel

Etoile Cafe & Bistro

The Social Bar & Bistro

Utposten

Stil-snack

Södra Kullagatan, 18.15-18.30

Hållbart mode, de senaste trenderna, den egna stilen och alla accessoarer – hur ska man få ihop stilen? Det är inte alltid lätt att veta hur man ska tänka i en hel djungel av tips, inspiration och experter som ger olika råd. För att underlätta och göra kloka och långsiktiga val kan du komma på stil-snack innan modevisningen på Södra delen av Kullagatan.

Under Stil-snack bjuder vi in till härliga samtal med Lindex, LITA Exclusive och The Gallery innan modevisningen som berättar och ger tips på hur du ska tänka inför en stilsäker höst. Vi kommer prata om cirkulärt mode, quiet luxury och vad gör man när garderoben är full av kläder, men ändå finns det inget att ha på sig? Det och mycket mer kommer du få svar på under Stilsnack! 

Restauranger

Passa på att fortsätta kvällen på stan och avnjut en trevlig middag efter shoppingen. City är fullt av trevliga restauranger! 

Upplev mer av city

Ta del av ännu mer nöjen i city! Gå på bio, besök en härlig bar eller njut av kulturella upplevelser på kvällstid. I city finns det alltid massor att uppleva!

Inspireras av höstens trender!

Den svarta kappan, quiet luxury &
avslappad kontors-stil

Det ekonomiska läget i världen visar sig även i modevärlden där quiet luxury tar större plats. Att blanda upp lyxiga accessoarer med billigare basplagg är nyckeln! Välj plagg som håller över tid och satsa på det minimalistiska och tidlösa. Spara pengar och tänk hållbart genom att välja second hand eller investera i plagg som håller över tid. Tacksamt för planeten och plånboken! 

Den ”lilla svarta” har i år fått en ny mening – tänk likadant fast i kapp-format! Kombinera kappan med ett par breda axlar så är du stilsäker inför hösten! Aldrig har den svarta kappan varit trendigare och funkar i alla möjliga varianter. Den passar till allt och är ett säkert kort. 

Rött & gult

En av höstens glödheta trender är RÖTT och GULT! De poppiga, starka färgerna tar stor plats i höst. Pigga upp höstens gråare dagar med färgglada plagg eller börja med att addera accessoarer för att skapa känsla. 

Skotskrutigt & vinterblom

Blommor behöver inte vara somrigt utan tar sig även in i höstens trender i en något mer nedtonad tappning. Kameliablomman tar stor plats och i varianter av vitt och svart blir det en höstig look.  Skotskrutigt har egentligen aldrig blivit otrendigt, men kommer tillbaka med större kraft inför hösten. Våga mixa mönstret och se till att inte glömma den stora scarfen! The bigger the better är vägen att gå, tänk filt så är du hemma! 

Jeans, stora rosetter & 3D

Denim on Denim är något vi älskat länge och det är inget undantag i höst. Mixa olika nyanser av jeans eller gå ton i ton, allt funkar! Vi ser även stora rosetter. Tänk more is more! Den klassiska knytblusen fungerar utmärkt i höst. 

Våga sticka ut med material i 3D. Detaljer gör jobbet och du får en unik och trendsäker look som skapar känsla! 

Markerad midja & breda axlar

70-tals modet är tillbaka och visar sig i både oversized och åtsmitande. 80 & 70-talets markerade midja är tillbaka och de breda axlarna skapar en fin siluett.


Upplev Helsingborgs Konserthus!

Tävla om 2 biljetter till HSO:s nya konsertsatsning Friday Fusion på Helsingborgs Konserthus med Linnéa Henriksson den 20/10. Kom förbi oss på södra Kullagatan och delta i tävlingen!

Du är också välkommen till Helsingborgs Konserthus som håller öppet under Shoppingkvällen, ända fram till 20.00. Tjuvlyssna på repetitionen av Carmina Burana, shoppa biljetter och fika i Markelius Bar & Café. Vill du lyssna på kvällens hela genrep som startar kl 19.30, så delar vi ut fribiljetter vid vår monter på Kullagatan, eller i foajén på Helsingborgs Konserthus.

Varmt välkommen!

Ge bort city i present!

HBG Citys citypresentkort kan användas hos över 170 anslutna butiker, caféer, restauranger, hotell och salonger i city. Citypresentkortet är en perfekt gåva om man vill kombinera stora valmöjligheter med en god gärning för city. 

Presentkortet finns att köpa i automat på Helsingborg C med u kan även beställa det. Klicka på knappen nedan för att läsa mer om vårt presentkort eller för att lägga en beställning.

Rulla till toppen