Sportlov i city!

Det är dags för sportlov och i city händer det massor av roliga saker! Gå på isdisco, få en glittertatuering och prova på nya sporter. Välkommen till city för ett spännande sportlov fyllt av roliga aktiviteter!

Träffa isprinsessan Elsa

Barnfavoriten är tillbaka i city! Träffa den vackra isprinsessan Elsa som går runt på stan och hälsa på alla, hon tar gärna bilder tillsammans mer er. 
Tid: tisdag 20/2, klockan 12.00-15.00
Plats: Kullagatan 

ett barn med en blå klänning och prinsesskrona står bredvid en kvinna som ska likna Elsa från Frost. Båda ler och tittar in i kameran

Roliga sportlovsaktiviteter

Åk skridskor på isbanan på Sundstorget

Isbanan är på plats fram till söndagen den 25 februari. Ta en fartfylld tur på isen under de vackra vinterljusen. Isbanan bemannas av Helsingborgs Hockeyclub Ungdom fredagar klockan 16.00-20.00, lördagar och lovdagar 12.00-20.00 samt söndagar 12.00-18.00. Under de bemannade tiderna kan du hyra skridskor och hjälm på plats. Det går såklart bra att ta med sig sina egna grejer också.
*Avvikelser kan förekomma vid dåligt väder eller helgdagar. 

ett litet barn som har på sig overall och hjälm och åker skridsko på en utomhus isbana

Korvgrillning

Efter några varv på isbanan sitter det extra bra med en grillad korv. På Sundstorget står Helsingborgs Hockeyclub Ungdom och säljer goda korvar. Maskoten Frasse är också på plats och tar emot kramar, ni får gärna ta en bild med honom. 
Tid: lördag 24/2, från klockan 12.00
Plats: Sundstorget

En person står och grillar utomhus, han har blåa kläder och en mössa på sig som visar på att det är lite kallt.

Isdisco på Sundstorget

På lördagen den 24 februari arrangerar Fritid Helsingborg ett Isdisco! Det blir som en säsongsavslutning för skridskobanan innan den monteras ner för vintern, sista åkdag är söndagen den 25 februari. På plats kommer det vara DJ, häftig discobelysning och gratis uthyrning av skridskor (obs begränsat antal) till barn och ungdomar. Under kvällen kommer även korv och hamburgare att grillas! 

Ta med egna skridskor eller låna gratis på plats. Obs skridskor för uthyrning finns i ett begränsat antal.

Ingen anmälan krävs.
Tid: lördag 24/2, klockan 18.00-20.00. Ålder: alla åldrar är välkomna.
Tid: lördag 24/2, klockan 20.00-21.30. Ålder: 13-25 år
Plats: Sundstorget

Två barn håller varandra i handen och skrattar. De har vinterkläder på sig med mössa och åker skridsko på en isbana utomhus med vinterljus i bakgrunden.

Nyöppning av Flying Tiger

Flying Tiger kommer slå på stort med goodiebags, popcornmaskin, kaffebar, godisregn, chans att vinna fina priser och massa annat skoj! De räknar med lång kö utanför butiken innan öppning så se till att vara där i tid. 

De 100 första får goodiebags och i 9 av dem finns det presentkort på upp till 300 kr och i två av påsarna gömmer sig ”golden tickets”. Får man en ”golden ticket” innebär det att man vinner en Store Run där man vid ett bokat tillfälle med Flying Tiger får plocka på sig allt man vill och hinner på 1 minut. Det betyder att allt du går i mål med på 1 minut får du och du får ta så många korgar som du kan bära.

Aktiviteter
– Det bjuds på popcorn, godis, kaffe och massa godsaker
– Ansiktsmålning
– Godisregn i kön runt 09.30

Tid: lördag 24/2, klockan 10.00
Plats: Flying Tiger Kullagatan 21

En affisch med rosa bakgrund, där det i blå text står att det är Nyöppningsfest för Flying Tiger, där du kan få goodiebag.

Sportlov i SöDER Gallerian

Ballongfigurer och glittertatueringar

Besök SöDER Gallerian för ballongbindning och häftiga glittertatueringar med Artmagine! En mysig och härlig aktivitet för barnen.
Tid: lördag 24/2, klockan 12.00-16.00
Plats: SöDER Gallerian

Snurra lyckohjulet med Nordic Wellness

Nordic Wellness kommer ha sitt lyckohjul där man kan få chansen att vinna fina priser samt ha utdelning av månadskort.

Maskoten Tigern Teo kommer vara på plats och ni kan prova på barndans tillsammans med honom klockan 13.00 samt 15.00.
Tid: lördag 24 februari, 12.00-16.00
Plats: SöDER Gallerian

Bastard Burgers delar ut tatueringar

Bastard Burgers delar ut häftiga tatueringar. De som är först på plats kommer även kunna provsmaka deras goda milkshakes – det är först till kvarn som gäller!
Tid: lördag 24 februari, klockan 12.00-16.00
Plats: Bastard Burgers, SöDER Gallerian

Helsingborgs Basketbollklubb

Helsingborgs basketbollsklubb kommer till SöDER, här kan du bland annat få prova på basket och köpa deras merch.
Tid: torsdag 22 februari, klockan 15.00-18.00
Plats: SöDER-gallerian

Prova på pingis

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Tid: 
Plats: SöDER-gallerian

två personer står framför en skylt där det står att man kan få ballonger och glittertatueringar för till barn. De har blåa tröjor på sig och en person har en ballongfigur på huvudet
två personer på bilden, de står i en bowlinghall, de ler och är på väg att kasta sina klot

Regniga dagar

När tårna är frusna efter många varv på isbanan eller när vädret inte visar sin bästa sida kan det vara kul att hitta på något inomhus. Här finns ett gäng tips på roliga inomhusaktiviteter!

Aktiviteter inomhus

Fler sportlovsaktiviteter

Helsingborgs stadsbibliotek

Vikingaäventyr i magasinet
Gå på en spännande vandring i magasinet på Helsingborgs stadsbibliotek. Något har gått snett med bibliotekets tidsmaskin och nu är bibliotekets magasin fyllt med historiska föremål och personer. Vi samlas i Kulan för vandringen där vi även kommer att ha vikingapyssel. Vandringen tar ca 15 min. Ålder: Hela familjen är välkommen.
Datum: 19/2
Tid: klockan 14.00-15.30
Läs mer

Medeltidsverkstad
Kom och pyssla – vi gör medeltida smycken och föremål tillsammans. Klä också ut dig i historiska kläder och ta ett snyggt foto med vår green screen. Du kan också designa en egen vapensköld och bli en riktig riddare. Ålder: Barn från 6 år.
Datum: 20/2
Tid: klockan 14.00-15.30
Läs mer

Stenåldersmysteriet
Vad gör en arkeolog? Lär dig mer om stenåldern och lär dig att tänka som en arkeolog/detektiv. Vi tittar, känner och luktar på stenåldern tillsammans med Ricky Wrentner från Helsingborgs museum. Ålder: Barn 8-12 år, begränsat antal platser.
Datum: 21/2
Tid: klockan 14.00-15.00
Läs mer

Rollspel – Häxjakt
Prova på ett rollspel som utspelar sig i Sverige på 1600-talet under häxprocesserna. Du behöver inte ha spelat rollspel tidigare för att vara med. Vi förklarar reglerna och hjälper varandra. Ålder: Barn 10-15 år.
Datum: 22/2
Tid: klockan 10.00-11.00
Läs mer

Filmvisning: Halvdan Viking
Vi bjuder på popcorn och visar filmen Halvdan Viking. Filmen är för barn från 7 år och är 1 timme och 37 minuter lång.
Datum: 22/2
Tid: klockan 14.00-16.00
Läs mer

Liv och lek för längesen
Hur levde barnen i bondesamhället för 200 år sedan? Museipedagog Anna Jönsson från Helsingborgs museum berättar. Hon har med sig olika föremål från den tiden, och vi klurar på vem som kan ha använt dem och till vad. Det vi kommer fram till använder vi som inspiration till att skapa egna berättelser i text och bild tillsammans. Ålder: Barn 8-12 år, begränsat antal platser.
Datum: 23/2
Tid: klockan 14.00-15.30
Läs mer

Mötesplats Kalifornia

Makramé workshop och potery painting
Datum: 19/2
Tid: klockan 14.00-20.30
Läs mer

Musikstudio introduktion och workshop
Datum: 20/2
Tid: klockan 18.00-20.00
Läs mer

Turnering Tarneeb – kortspel
Datum: 21/2
Tid: klockan 16.00-21.00
Läs mer

ikon i lila nyanser för ungdomsappen. Där står u a med småbokstäver

Ung Fritid & Ungdomsappen

Ung Fritid har ett stort antal fritidsgårdar, mötesplatser och aktivitetshus i Helsingborg. Hit kan du komma för att umgås med nya och gamla vänner, delta i aktiviteter och gruppverksamhet, lära dig något nytt och utvecklas tillsammans med andra. Läs mer om vilka fritidsgårdar det finns i Helsingborg här.

Ungdomsappen är perfekt för dig som är ung i Helsingborg. Här kan du hålla koll på aktiviteter och evenemang, chatta med fritidsledare, få möjlighet att vara med och påverka verksamheterna samt få tips på aktiviteter baserat på dina intressen. Läs mer om appen och hur du laddar ner den här.

Dunkers kulturhus

Familjelördag i Alfred B. Nilson
Vi låter utställningarnas innehåll inspirera oss när vi klipper, klistrar, ritar, målar, bygger, formar, omformar, fotograferar eller undersöker. Varje tillfälle har ett tema med nytt material.
Datum: 17/2
Tid: klockan 11.00 – 15.00
Läs mer

Lovverksamhet i utställningen De andra
Här står djuren och deras världar i fokus. Aktiviteterna är särskilt anpassade för dig mellan 4 och 12 år, men alla är välkomna att delta. Det är fri entré för vuxen i barns sällskap och för unga till och med 18 år. 
Datum: 20-22/2 samt 26-28/2
Tid: klockan 11.00 – 15.00
Läs mer

Dansa K-pop
Älskar du att dansa K-pop? Eller älskar du bara att dansa? Har du alltid velat dansa men av någon anledning inte gått på en kurs eller liknande?

Då borde du komma på vår introduktionsworkshop i K-pop dans! Här är alla som är intresserade välkomna att under en eftermiddag lära sig nybörjardelarna av K-pop dans från två av Spektras främsta K-popdansare, Naime Århlin och Linnea Söderberg! (P.S såklart kommer det att finnas fika!)
Datum: 20/2
Tid: klockan 14.15-16.30
Var: Samling i Spektra (lokalen ligger på entréplan på Dunkers kulturhus)

Anmäl dig här 

Poesiträff
Är du poet? Eller älskar du generellt att skriva men vet inte om du kan kalla dig själv för poet? Oavsett, så är du välkommen till Spektras poesiträff!

Denna poesiträff är ett fantastiskt utrymme för både aspirerande och verksamma poeter att få feedback och inspiration till sitt skrivande genom att träffa andra som också skriver! Så nu när det ruggiga februarivädret härjar, vad skulle vara bättre än att kika in på Dunkers kulturhus, dricka en värmande kopp te, äta en kaka eller två, och snacka lite poesi? Svar: Ingenting, så anmäl dig nu!

Datum: 22/2 
Tid: klockan 14.00-16.00
Var: Spektras lokal som du hittar på entréplan på Dunkers kulturhus
Anmäl dig här

Fler lovaktiviteter på Dunkers kulturhus hittar du här. 

Fryshuset

19 februari
Hiphop Workshop
Tid: klockan 11.00-12.15
House workshop
Tid: klockan 13.00-14.15
Female dancehall
Tid: klockan 14.30-15.45
Filmkväll
Tid: klockan 17.00

20 februari

Graffiti
Tid: klockan 14.00-18.00
Kill-bak på @plantan
Tid: klockan 15.00-18.00

21 februari

Musik workshop
Tid: klockan 12.00-16.00
Tjej-bak på medborgarskolan
Tid: klockan 15.00-19.00
FC24 turnering
Tid: klockan 16.00-20.00

22 februari

Musik workshop
Tid: klockan 12.00-16.00
Kravlöst skapande med repairit på medborgarskolan
Tid: klockan 15.00-19.00
Kampsport workshop med Combat Club
Tid: klockan 17.00-18.00

23 februari

Musik workshop
Tid: klockan 12.00-16.00
Skapa din podcast
Tid: klockan 12.00-16.00
Fryschill
Tid: klockan 17.00-21.00
Boka här och läs mer om Fryshuset och deras lovaktiviteter 

Två ungdomar står framför varandra i en bowlinghall, den ena håller ett klot och de båda ler.

Aktiviteter inomhus

Ett barn äter på middag på restaurang, hen böjer sig fram för att ta en tugga.

Käka med hela familjen

En familj sitter på ett café och fikar, ett litet barn sitter i knäet på en fadersgestalt.

Fika tillsammans

En pojke med keps sitter i en lekplats. Han sitter bakom en grön vägg. Pojken ser glad ut och skrattar.

Ännu fler sportlovstips!

Vill du ha ännu fler sporlovstips? Visit Helsingborg har listat massa roliga aktiviteter både i och runt om Helsingborg. 

Rulla till toppen