Christina Fischer

CHRISTINA FISCHER strävar efter att skapa ett nytt sätt att arbeta med hantverk med det ultimata målet att bidra till en hållbar och ansvarsfull modeindustri. Med en minimalistisk estetik och en styrka i att arbeta med läder i återanvändning och omgestaltning, arbetar CHRISTINA FISCHER målmedvetet för att skapa androgyna hållbara modealternativ för medvetna individer. Genom att hålla sig trogen sina skandinaviska rötter och sin minimalistiska approach gör hon sina skapelser säsongsövergripande med tanke på långsiktighet och livscykel.

Genom att använda återanvänt läder i sin kollektion ger hon läder som redan är i omlopp och har överlevt sitt ursprungliga syfte en ny chans samtidigt som hon minskar avfallet. Varje specifikt läderplagg har hämtats från välgörenhetsbutiker över hela Europa. Genom att komplettera sina återanvända skapelser med GOTS-certifierad ekologisk bomull och miljövänlig varumärkesprofil och förpackning tar hon sitt märke ett steg närmare sitt mål om en mer hållbar modeindustri.

Med en bakgrund inom grafisk design och över 12 års erfarenhet av arbete med återanvänt mode, grundade Christina Fischer sitt namnskyltade varumärke år 2013 och lanserade sin första kollektion i februari 2014. Christina Fischer själv är involverad i varje del av processen – från design till produktion. Varje plagg är handgjort i Danmark, Skandinavien, med högsta standard av material och estetik.

Fågelsångsgatan 7
252 20, Helsingborg
Rulla till toppen