Jullovs tips i city!

Det efterlängtade och mysiga jullovet stundar och det finns massor av roligt att hitta på i city! Stadskärnan myllrar av härliga aktiviteter för hela familjen där långa fikastunder, skidskoåkning och kulturella upplevelser avlöser varandra!

Nedan har vi listat våra bästa tips för ett händelserikt jullov i city och fyller på efterhand! 

En isbana med folk som åker skridskor. I bakgrunden står det en julgran med belysning.

Åk skridskor på Sundstorget!

Mitt på Sundstorget kan du åka skridskor under hela jullovet! Isbanan är på plats fram till den 25 februari och bemannas av Helsingborg Hockeyclub Ungdom fredagar kl 16.00-20.00, lördagar och lovdagar 12.00-20.00 samt söndagar 12.00-18.00

Under de bemannade tiderna kan du hyra skridskor och hjälm på plats. Det går såklart bra att ta med sig sina egna grejer också! 

*Avvikelser kan förekomma vid dåligt väder eller helgdagar. 

Besök älskade Dunkers Kulturhus!

På Dunkers Kulturhus finns det alltid spännande och roliga utställningar och pyssel att ta del av! Under vintern finns den populära utställningen “Under hökens vingar kom!”  som är en något annorlunda och rolig konstutställning för barn och vuxna. I utställningen möts du av stora färgstarka målningar, mystiska masker och en porlande bäck. Verken presenteras på olika höjder. En del går att röra vid, medan andra får betraktas på avstånd eller genom monterglas. Känn på konstnärliga material och flytta omkring verken i en liten modell av utställningen!

Aktiviteter hos Fryshuset!

På fritidsgården Fryshuset händer massa roligt under jullovet för ungdomarna! Häng på filmkväll, testa kampsport, var med på FIFA-turnering 

Här gillar barnen att käka!

Pinchos

Popcorn före maten, tacos, hamburgare och pasta under samma middag! Drinkar med godis i! Pinchos är varje barns dröm – här får hela familjen garanterat en mysig middag! 

Diné Burger

En riktigt smarrig, välkomponerad smashed burgare kan man längta efter! Pommes och burgare går sällan fel! 

Taco Bar

Tacos är många barns favorit – och visst är det en riktig familjeklassiker! Här får både du och barnen en härlig matupplevelser! 

Brödernas

Åk upp en våning på Helsingborg C så kommer du till Brödernas! Frossa i milkshakes, burgare, pommes, nuggets och massor av annat gott! En riktig pang-lunch eller middag där alla i familjen garanterat blir nöjda och mätta!

Petter's

Sjönk blodsockret sådär vansinnigt fort igen? En mosbricka på Petter’s löser det! Intill lekplatsen på Konsul Olssons plats mitt i city ligger Petter’s. Perfekt när det behövs energi och god mat fort! 

En ledighet fylld av lek och julmys!

Lek loss!

Ett lov bör givetvis vara fyllt av lek! I city kan du leka på allt från stadens lekplatser, till en värld av upplevelser i SöDER Gallerian, Escaperoom, E-sportsbaren Kappa och mycket mer! 

Tura över sundet

En utflykt över sundet är alltid roligt! Stanna kvar på båten till Helsingör och tura på klassiskt vis! Ät gott, handla godsaker och mys tillsammans på sundets böljande vågor. 

Fika och mys!

Fika hör varje lov till. I city finns det gott om mysiga caféer för en riktig gofika! Varm choklad, lussebullar och pepparkakor kan vi inte få nog utav. Njut av säsongens smaker och godsaker, vila benen mellan alla aktiviteter. 

Rulla till toppen