Café Etoilé öppnar café och bistro på Kullagatan

Den lokala aktören Café Étoile öppnar café och bistro på Kullagatan i september. Det blir deras andra etablering i Helsingborg city. Det nya caféet kommer servera frukost, lunch och fika med smaker från södra Frankrike och Marocko.

Café Étoile har funnits på Drottninggatan sedan 2009 där de serverar mat och dryck inspirerad av södra Frankrike och Marocko. Nu öppnar Étoile ännu ett café i Helsingborg city, den här gången på Kullagatan 8. De planerar att slå upp dörrarna till den nya verksamheten i september, där det blir ett liknande koncept som i det nuvarande caféet. Det kommer serveras frukost, lunch, fika och även middag ett par dagar i veckan.

– Vi ser väldigt mycket fram emot den nya etableringen! Det är något vi har funderat på länge och nu har vi äntligen hittat en bra lokal med perfekt läge. Flera av våra stamkunder har efterfrågat att vi ska öppna på Kullagatan, vilket är extra roligt, säger Amor Mesrassi som driver Café Étoile.

Fastighetsägaren Stadsrum, som äger lokalen som Étoile ska öppna i, ser caféet som ett bra komplement till utbudet på Kullagatan.

– Vi är måna om att ha koncept som kompletterar och stärker utbudet på Kullagatan och på så sätt kan attrahera fler besökare. Étoile bidrar till att Kullagatan blir en naturlig mötesplats i ett levande stadsrum, säger Håkan Petersson, marknadsområdeschef på Stadsrum Fastigheter.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.

– Att vi kan välkomna en redan etablerad aktör som Étoile till Kullagatan är oerhört glädjande. Vår målsättning är att kontinuerligt stärka utbudet på Sveriges äldsta gågata, såväl stilsäkert som kvalitetsmässigt, vilket fastighetsägaren Stadsrum har tagit fasta på. Här får Kullagatans besökare ett koncept som bidrar med unicitet, hög personlig service och en redan stark position i stadskärnan, säger Martin Klinteberg.

Café Étoile på Drottninggatan kommer att ha öppet som vanligt.

Fler nyheter

hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.
Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian
I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna...
En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.
Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan
I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står...
Rulla till toppen