185 konferensgäster besökte tolv av Helsingborg citys krogar med middagskonceptet Dinner with friends

Tidigare års lyckade koncept ”Dinner with friends” gjorde comeback i samband med att Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens som genomfördes i Helsingborg. Totalt kom 185 gäster för att äta middag på tolv olika restauranger i Helsingborg city under konferensens första kväll.

Dinner with friends hade premiär 2017 och har sedan dess genomförts flera gånger i olika konstellationer. Dinner with friends innebär att konferensmiddagen inte blir på konferensanläggningen utan fördelas ut på flera restauranger i stan, vilket ger mervärde både för stadens näringsliv och besökarna. I veckan var det åter igen dags för det lyckade konceptet i samband med att Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens som arrangerades i Helsingborg mellan den 22-24 augusti. De 185 konferensgästerna bokades in på tolv olika krogar, och först samma dag fick deltagarna veta på vilken restaurang de skulle besöka och vilka bordsgrannar  de skulle få. På så sätt ger Dinner with friends deltagarna möjlighet att skapa nya bekantskaper och samtidigt njuta av kulinariska Helsingborg.

– Oftast hinner man inte uppleva mycket av själva staden under konferenser då man spenderar större delen av tiden i möte eller på hotell. Men med Dinner with friends får gästerna möjlighet att upptäcka stadskärnan samtidigt som vi visar upp vilken fin matstad Helsingborg är, medan de får umgås i en mindre grupp och knyta nya kontakter, säger Daniel Nilsson, Fritidschef i Helsingborg.

Deltagarna besökte följande av Helsingborg citys restauranger: AMA Nikkei Restaurant, At Mollberg, Brasseriet, L’enoteque, Madame Moustache, Marina Bar & Bistro, NABO Matbar, Olsons Skafferi, Paolo’s, Regio, Roy’s Mat & Bar och Yoko.

Fler nyheter

Terrasstrapporna, där det sitter folk som lyssnar på en person som spelar gitarr
Unsdagar är tillbaka!
Sommareventet Unsdagar hade premiär sommaren 2022 och även i år kommer succéeventet tillbaka! Under fyra...
Två personer som sitter i solstorlar med ryggen till och tittar ut över ett torg med palmer och livemusik
Chill på Mäster Palm
Under fyra onsdagar i rad mellan den 26 juni-17 juli bjuder HBG City och SöDER Gallerian tillsammans...
Två tjejer äter glass vid havet
Sommar i city
Vi har samlat tips på evenemang, uteserveringar, glasställen, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen...
En man i svarta kläder och svart mössa med glasögon lägger ett blomkålshuvud i en korg med blomkål. Runt om korgen finns fler grönsaker och rotfrukter.
City Stories
Vår stadskärna är full av unika verksamheter! I City Stories får vi kliva bakom kulisserna och ta del...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Rulla till toppen