185 konferensgäster besökte tolv av Helsingborg citys krogar med middagskonceptet Dinner with friends

Tidigare års lyckade koncept ”Dinner with friends” gjorde comeback i samband med att Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens som genomfördes i Helsingborg. Totalt kom 185 gäster för att äta middag på tolv olika restauranger i Helsingborg city under konferensens första kväll.

Dinner with friends hade premiär 2017 och har sedan dess genomförts flera gånger i olika konstellationer. Dinner with friends innebär att konferensmiddagen inte blir på konferensanläggningen utan fördelas ut på flera restauranger i stan, vilket ger mervärde både för stadens näringsliv och besökarna. I veckan var det åter igen dags för det lyckade konceptet i samband med att Sveriges fritids- och kulturchefsförenings årskonferens som arrangerades i Helsingborg mellan den 22-24 augusti. De 185 konferensgästerna bokades in på tolv olika krogar, och först samma dag fick deltagarna veta på vilken restaurang de skulle besöka och vilka bordsgrannar  de skulle få. På så sätt ger Dinner with friends deltagarna möjlighet att skapa nya bekantskaper och samtidigt njuta av kulinariska Helsingborg.

– Oftast hinner man inte uppleva mycket av själva staden under konferenser då man spenderar större delen av tiden i möte eller på hotell. Men med Dinner with friends får gästerna möjlighet att upptäcka stadskärnan samtidigt som vi visar upp vilken fin matstad Helsingborg är, medan de får umgås i en mindre grupp och knyta nya kontakter, säger Daniel Nilsson, Fritidschef i Helsingborg.

Deltagarna besökte följande av Helsingborg citys restauranger: AMA Nikkei Restaurant, At Mollberg, Brasseriet, L’enoteque, Madame Moustache, Marina Bar & Bistro, NABO Matbar, Olsons Skafferi, Paolo’s, Regio, Roy’s Mat & Bar och Yoko.

Fler nyheter

En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.
Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian
I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna...
En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.
Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan
I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står...
Claytivity
Keramikstudion Claytivity öppnar i Gamla stan
I januari öppnar keramikstudion Claytivity på Prästgatan 6 i Gamla stan. Keramikstudion kommer vara ett...
Rulla till toppen