Modekedjan Newhouse flyttar till Kullagatan i september

Det svenska modevarumärket Newhouse tar ett steg närmre sina kunder genom att flytta sin butik i Helsingborg city till Kullagatan. I samband med den nya etableringen uppgraderar Newhouse även inredningen i butiken för att ge ett modernare uttryck. Den nya butiken förväntas öppna i slutet av september.

Newhouse är ett svenskt modevarumärke vars historia går tillbaka till 1940-talet. I sömnadsateljén skapas mönster och passform för en stor del av plaggen, i nära samarbete mellan provsömmerska, mönsterkonstruktör och designer. Newhouse kollektioner skapas i en anda av traditionellt skrädderi och ur idén om en klassisk garderob för alla tillfällen. De har funnits i Helsingborg sedan 2006 och nu flyttar de från sin nuvarande lokal på Stortorget och öppnar en ny butik på Kullagatan 6.

Antonia Buskas Häller, VD på Newhouse, är förväntansfull inför flytten.

– Vi har funnits i Helsingborg sen 2006 och det är en fantastisk stad där vi haft förmånen att lära känna många trogna kunder och turister genom åren. Det känns därför jätteroligt att vi nu flyttar till ny butikslokal i ett ännu mer centralt läge där förhoppningsvis ännu fler kvinnor ska hitta till oss. I samband med flytten kommer vi även uppdatera vår inredning till ett modernare uttryck och genom samarbetet med Brinova får vi topprenoverade lokaler. Vi hoppas att se så många som möjligt i samband med vår nyöppning den 28 september, säger Antonia Buskas Häller.

Anders Mattsson, fastighetschef på Brinova Fastigheter, som äger lokalen på Kullagatan, ser Newhouse som ett positivt tillskott till utbudet på gågatan.

– Vi är väldigt glada att Newhouse har valt att etablera sig hos oss och vi ser att det kommer bli ett bra tillskott till Kullagatan och till de butiker som finns där, säger Anders Mattsson.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, är övertygad om att Kullagatan är ett perfekt läge för Newhouse.

– Vi jobbar konsekvent med att stärka utbudet på Sveriges äldsta gågata med fokus på stilsäkert och personligt. Detta har Brinova tagit fasta på i samband med etableringen av Newhouse. Klädkedjan har redan ett starkt varumärke och en stor kundbas i Helsingborg med omnejd. Med ökad visibilitet, och nya lokaler, så är jag övertygad om att de blir ett perfekt tillskott på Kullagatan, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

Shoppande männisskor på Kullagatan i Helsingborg. Två unga killar går tillsammans, två män och två kvinnor med shopping-påsar. I bakgrunden ser man träd och till höger ser man ett fik med uteservering.
Kalas på Kullagatan!
I juni är det äntligen dags för Clas Ohlson, Kappahl, Lindex och Normal att öppna efter ombyggnationen...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Rulla till toppen