Blomster- och inredningsbutiken Port No 22 flyttar till större lokal på Bruksgatan

I februari tidigare i år öppnade blomster- och inredningsbutiken Port No 22 på Norra Strandgatan i Helsingborg. De blev varmt välkomnade av helsingborgarna och redan efter ett halvår har butiken vuxit ur sin nuvarande lokal. I början av september flyttar Port No 22 till en större lokal på Bruksgatan, där de kommer utöka sitt sortiment av blommor och inredning. I samband med expanderingen blir de även en del av Interflora.

Port No 22 erbjuder ett noggrant urval av blommor, inredning och mode i bohemisk stil. Sedan de slog upp dörrarna på Norra Strandgatan i slutet av februari har butiken fått en stor kundbas och är redan efter ett halvår redo att flytta till en större lokal. Den första september beräknas de slå upp portarna till den nya butiken på Bruksgatan 7. I samband med flytten utökar Port No 22 sitt nuvarande sortiment, men blir även en del av Interflora, vilket gör det möjligt att beställa blomsterbud av dem. Dessutom kommer de erbjuda olika typer av blomsterkurser i den nya butiken.

Kicki Holmqvist, som driver butiken, hade tidigt som vision att expandera och ser nu spänt fram emot flytten.

– Vi har fått ett fantastiskt mottagande av helsingborgarna och fick snabbt många stammisar. Redan kort efter öppningen insåg vi att vi snart skulle växa ur vår lokal och eftersom vi alltid har haft som vision att bli en del av Interflora såg vi det som en perfekt kombination. Det känns lite läskigt att expandera så snart efter öppningen, men man måste våga chansa och ta tillfällen i akt när man får dem, säger Kicki Holmqvist.

Viktor Spinola på HSB Nordvästra Skåne företräder fastighetsägaren BRF Mariatorget som äger lokalen på Bruksgatan. Han ser etableringen som ett bra komplement till utbudet på gatan.

– Det är jättekul att jobba med entreprenörer som brinner för sin produkt och vi är stolta över att vara en del av detta färgstarka och blomstrande tillskott på Bruksgatan. Vi ser det som ett bra komplement till utbudet på gatan, vilket är viktigt för oss när vi tar in en ny hyresgäst, säger Viktor Spinola.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, är övertygad om att Bruksgatan är ett perfekt läge för Port No 22.

– Port No 22s positiva utveckling och deras önskemål om att växla upp var någon vi ville prioritera. Förutom att de flyttar till en större lokal så är jag övertygad om att Bruksgatan kan erbjuda en miljö som är mer i samklang med deras utbud. Vi vill att stråket ska inspireras av det lokala, nära och småskaliga. Här ger man plats för den lilla aktören med ett ständigt förändrat utbud som följer de olika trenderna i samhället. Något som Port No 22 verkligen kan erbjuda, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

Shoppande männisskor på Kullagatan i Helsingborg. Två unga killar går tillsammans, två män och två kvinnor med shopping-påsar. I bakgrunden ser man träd och till höger ser man ett fik med uteservering.
Kalas på Kullagatan!
I juni är det äntligen dags för Clas Ohlson, Kappahl, Lindex och Normal att öppna efter ombyggnationen...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Rulla till toppen