Claes Olsson öppnar butik på Kullagatan

Detaljhandelskedjan Clas Ohlson öppnar i Helsingborg city i juni 2024. Butiken kommer att ha en yta på 1131 kvadratmeter med entré direkt från Kullagatan. Utbudet består av Clas Ohlsons fullskaliga sortiment av produkter för hemmafix.

I början av sommaren återvänder detaljhandelskedjan Clas Ohlson till Helsingborg city. Den 1131 kvadratmeter stora butiken ligger på andra våningen i före detta Gallerian Magnus Stenbock. Butiken kommer ha entré från Kullagatan med en rulltrappa upp till andra våningen där de kommer ha ett komplett utbud av deras sortiment av produkter för hållbart och tillgängligt hemmafix. De beräknar att slå upp dörrarna till den nya butiken i början av juni 2024.

Savills Investment Management äger fastigheten som Clas Ohlsons nya butik ligger i, det vill säga före detta Galleria Magnus Stenbock, som nu genomgår en ombyggnation som beräknas vara klar under våren 2024.

– Det känns fantastiskt roligt att Clas Ohlson återvänder till Kullagatan. Bitarna börjar falla på plats i Magnus Stenbock och med Clas Ohlson på övre plan är vi på god väg att färdigställa pusslet, säger Hélène Henning, Chef Asset Management Norden på Savills Investment Management.

P&E Fastigheter ansvarar för uthyrningen av samtliga lokaler i fastigheten. Anders Stensson, kommersiell utvecklare på P&E, är nöjd med etableringen av Clas Ohlson.

– Vi är väldigt glada över att äntligen få berätta om den här etableringen. Att Clas Ohlson gör come back i Helsingborg city är fantastiskt kul för Helsingborg, men det sänder också ett viktigt och positivt signalvärde till alla stadskärnor i Sverige, säger Anders Stensson.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser väldigt positivt på kedjans återkomst till Kullagatan.

– Under de senaste åren har vi konsekvent jobbat med att stärka upp innehållet i vår stadskärna. Clas Ohlson är utan tvekan en av de mest efterfrågade aktörerna och när de nu väljer att åter etablera sig i city är det ett tydligt kvitto på att arbetet ger resultat. Detta är verkligen ett glädjande besked för Helsingborg city, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.
Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian
I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna...
En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.
Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan
I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står...
Rulla till toppen