Klädkedjan Pelle P öppnar på Kullagatan i höst

I höst etablerar den svenska klädkedjan Pelle P sig på Kullagatan. Utbudet kommer bestå av ett noggrant urval av funktionskläder för både dam och herr av hög kvalitet. Butiken förväntas öppna i månadsskiftet oktober/november.

Pelle P är ett svenskt varumärke som erbjuder funktionskläder av hög kvalitet och design. Kollektionerna är inspirerade av idrottsmannen Pelle Petterssons livsstil och utbudet täcker behov för havet, skidbacken och golfbanan. I månadsskiftet oktober/november planerar Pelle P att slå upp dörrarna till butiken på Kullagatan 8 i Helsingborg.

Simon Danielsson, Retail Manager på Pelle P, är övertygad om att Kullagatans besökare är helt rätt målgrupp.

– Vi är väldigt glada och nyfikna på att etablera oss på den starka handelsgatan i Helsingborg där vårt varumärke Pelle P med garanti kommer att exponeras på bästa sätt för rätt målgrupp. Vår förhoppning är att detta är första steget för ytterligare etableringar i södra Sverige där vi för tillfället inte har så stor närvaro, säger Simon Danielsson.

Fastigheten som Pelle P öppnar sin butik i ägs av Stadsrum Fastigheter. Håkan Petersson, marknadsområdeschef på Stadsrum Fastigheter, ser Pelle P som ett bra komplement till det nuvarande utbudet på Kullagatan.

– Stadsrum Fastigheter strävar efter att etablera koncept som berikar och kompletterar utbudet på Kullagatan och på så sätt skapa ett mer attraktivt stråk för besökare. Pelle P bidrar till att gågatan blir än mer attraktiv med sitt noggranna urval av kvalitetsprodukter som länge efterfrågats, säger Håkan Petersson.

Även Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser Pelle P som en etablering i linje med Kullagatans karaktär.

– Vi fortsätter att stärka utbudet på Sveriges äldsta gågata med fokus på det stilsäkra och personliga. Detta har Stadsrum Fastigheter anammat i samband med etableringen av Pelle P. Klädkedjan har redan ett starkt varumärke och står för såväl hög kvalitet som hållbara lösningar. I mina ögon är det ett perfekt tillskott på Kullagatan, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

Terrasstrapporna, där det sitter folk som lyssnar på en person som spelar gitarr
Unsdagar är tillbaka!
Sommareventet Unsdagar hade premiär sommaren 2022 och även i år kommer succéeventet tillbaka! Under fyra...
Två personer som sitter i solstorlar med ryggen till och tittar ut över ett torg med palmer och livemusik
Chill på Mäster Palm
Under fyra onsdagar i rad mellan den 26 juni-17 juli bjuder HBG City och SöDER Gallerian tillsammans...
Två tjejer äter glass vid havet
Sommar i city
Vi har samlat tips på evenemang, uteserveringar, glasställen, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen...
En man i svarta kläder och svart mössa med glasögon lägger ett blomkålshuvud i en korg med blomkål. Runt om korgen finns fler grönsaker och rotfrukter.
City Stories
Vår stadskärna är full av unika verksamheter! I City Stories får vi kliva bakom kulisserna och ta del...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Rulla till toppen