Direkten öppnar butik på SöDER Gallerian

Tidigare i höst kommunicerade fastighetsägaren Jefast att Systembolaget öppnar i SöDER Gallerian i vår. Nu är det klart att även Direkten öppnar en butik i gallerian i vår. Direkten är en nationell kedja med ett basutbud av både produkter och tjänster. Butiken kommer bland annat att erbjuda speltjänster, receptfria läkemedel och ett enklare utbud av mackor, sallader, dryck och godis.

Direkten öppnar under våren en ny butik i bottenplan på SöDER Gallerian, med entré mot Mäster Palms plats. Kedjan anpassar sitt utbud baserat på efterfrågan i området och den nya butiken kommer bland annat erbjuda speltjänster genom ATG och Svenska Spel, receptfria läkemedel, tobaksvaror och ett enklare utbud av mackor, sallader, dryck och godis.

Christina Freij och Per Pellinen har drivit Direkten-butiker sedan 2019 och butiken på SöDER Gallerian blir deras tredje enhet i Helsingborg.

– Vi är så glada att vi har fått möjligheten att etablera oss i SöDER Gallerian! Lokalen är unik och området är i stark utveckling. Vi ser fram emot att få vara en del av den fortsatta utvecklingen av Mäster Palms plats, säger Christina Freij, delägare av Direkten, SöDER Gallerian.

SöDER Gallerian ägs av fastighetsbolaget Jefast, som ser Direkten som ett koncept som kompletterar utbudet i området.

– Efter en mycket bra dialog välkomnar vi nu Direkten som hyresgäst hos oss på SöDER Gallerian! Deras koncept passar väl in i den mix av etableringar som vi jobbar på att skapa kring Mäster Palms plats och SöDER Gallerian. Ett bra serviceutbud är ett viktigt komplement till befintliga etableringar i området. Det är extra roligt att på kort tid kunna presentera två hyresgäster med starka varumärken, både Direkten och Systembolaget, säger Cassandra Jertshagen, VD på Jefast AB.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.

– Direkten på SöDER utgörs av erfarna handlare, god kundservice och en butik som är utformad för att göra besöket snabbt och enkelt. Dessutom är det en aktör som värnar om att integrera sig i det lokala samhället genom att anpassa sitt sortiment och sina tjänster efter kundernas behov och önskemål i det specifika området. Direkten blir ett perfekt komplement till det utbud som nu växer fram på- och omkring Mäster Palms plats, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

Terrasstrapporna, där det sitter folk som lyssnar på en person som spelar gitarr
Unsdagar är tillbaka!
Sommareventet Unsdagar hade premiär sommaren 2022 och även i år kommer succéeventet tillbaka! Under fyra...
Två personer som sitter i solstorlar med ryggen till och tittar ut över ett torg med palmer och livemusik
Chill på Mäster Palm
Under fyra onsdagar i rad mellan den 26 juni-17 juli bjuder HBG City och SöDER Gallerian tillsammans...
Två tjejer äter glass vid havet
Sommar i city
Vi har samlat tips på evenemang, uteserveringar, glasställen, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen...
En man i svarta kläder och svart mössa med glasögon lägger ett blomkålshuvud i en korg med blomkål. Runt om korgen finns fler grönsaker och rotfrukter.
City Stories
Vår stadskärna är full av unika verksamheter! I City Stories får vi kliva bakom kulisserna och ta del...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Rulla till toppen