Keramikstudion Claytivity öppnar i Gamla stan

I januari öppnar keramikstudion Claytivity på Prästgatan 6 i Gamla stan. Keramikstudion kommer vara ett community för hobbykeramiker där man som medlem har fri tillgång att dreja och handbygga. De erbjuds även prova på-kurser och event.

Claytivity kommer vara en fullt utrustad keramikstudio som främst riktar sig mot de som har erfarenhet av att dreja sedan tidigare. Som medlem hos Claytivity har du tillgång till studion när som helst. Det finns även möjlighet för de som inte har drejat tidigare att delta på prova på-kurser och andra event.

Stella Sommer som driver Claytivity ser det som en plats för besökare att koppla av och vara kreativa.

– Jag vill skapa en lugn och fridfull miljö där man kan koppla av från den dagliga stressen, andas, få utrymme för sin kreativitet och skapa keramik utan press och prestige, säger Stella Sommer.

Lokalen på Prästgatan 6 som Claytivity öppnar i ägs av fastighetsbolaget Jefast. De ser positivt på etableringen av en verksamhet med fokus på hantverk.

– Vi är väldigt glada för detta kreativa tillskott till Helsingborg! Det finns flera positiva synergieffekter med en keramikverkstad som drivs på det nya och kreativa sätt som Stella kommer bedriva Claytivity på. Dessutom passar verksamheten utmärkt in i Gamla stan, där det genuina och småskaliga står i fokus. Att studion ligger precis intill Helsingborg C gör den enkel att besöka även för de som inte bor i Helsingborg city, säger Cassandra Jertshagen, VD på Jefast.

Även Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser en verksamhet med inriktning på kultur och hantverk som ett önskat tillskott i området.

– Kulturella verksamheter är attraktiva för besökare och just hantverk är något som har efterfrågats. Jag tycker att det är oerhört positivt att Jefast har tagit fasta på detta och nu välkomnar ett spännande tillskott i Claytivity. Etableringen bidrar inte bara till att fler människor rör sig i området utan kan även leda till ökad försäljning och efterfrågan hos övriga aktörer i Gamla stan. Med andra ord ett riktigt fint tillskott till vår stadskärna, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

Shoppande männisskor på Kullagatan i Helsingborg. Två unga killar går tillsammans, två män och två kvinnor med shopping-påsar. I bakgrunden ser man träd och till höger ser man ett fik med uteservering.
Kalas på Kullagatan!
I juni är det äntligen dags för Clas Ohlson, Kappahl, Lindex och Normal att öppna efter ombyggnationen...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Rulla till toppen