Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan

En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.

I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står bakom det nya konceptet. Bruket bageri & handel kommer dels erbjuda bakverk och bröd, men även en liten butik med lokala råvaror.

2019 öppnade Bruket kaffebar på Bruksgatan som har blivit en favorit hos många helsingborgare. 2022 slog en mindre version av caféet upp dörrarna på Tågaborg och i februari öppnar Bruket sin tredje enhet i Helsingborg. Utöver bakverk erbjuder de surdegsbröd och bullar på ekologiska råvaror och kulturspannmål. Det kommer även finnas en handel med lokala råvaror och bland annat knäckebröd, saft, pasta, kombucha, kakor och förhoppningsvis även glass till sommaren. Precis som på Brukets andra verksamheter tillverkas allt på plats. För William Styrlander och Hanna Bergström, ägare av Bruket, har det alltid varit av stor vikt att laga allt från grunden på bra råvaror.

– Vi är väldigt tacksamma för att helsingborgarna gillar det vi gör och att vi kan leva vår dröm – att driva Bruket. Nu känner vi att det är dags att utveckla Bruket med ett eget bageri där vi kan göra ännu mer än tidigare. Vi vill även att fler ska få möjlighet att handla riktigt bra råvaror från lokala producenter. Flera av råvarorna använder vi idag på Bruket. Så man kan säga att vårt lager blir till en butik där alla har möjlighet att handla, säger William Styrlander, delägare av Bruket.

Bruket bageri & handel öppnar på Bruksgatan 5, nära Bruket kaffebar. Tanken är att de två verksamheterna ska komplettera varandra. Lokalerna som Bruket verkar i ägs av Brf Mariatorget, som ser positivt på Brukets uppväxling på gatan.

– Bruket kaffebar är ett välbesökt café av både helsingborgare och besökare. Att de nu kompletterar caféet med bageri och handel är jätteroligt. Både bageri och handel med lokala livsmedelsprodukter är något som har efterfrågats i området, säger Viktor Spinola från HBS som representerar Brf Mariatorget.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser Bruket bageri & handel som en verksamhet helt i enighet med visionen för området.

I vårt arbete med att utveckla Bruksgatan har vi efterfrågat verksamheter som stämmer överens med visionen för stråket. Grönt, genuint och lokalt är de ledord som vi jobbar efter, vilket stämmer helt överens med Brukets koncept. Med tanke på att Hanna och William redan har skapat ett starkt varumärke i city är jag övertygad om att Bruket bageri & handel kommer att komplettera gatan på ett ypperligt sätt, säger Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City.

Fler nyheter

Två personer som sitter i solstorlar med ryggen till och tittar ut över ett torg med palmer och livemusik
Chill på Mäster Palm
Under fyra onsdagar i rad mellan den 26 juni-17 juli bjuder HBG City och SöDER Gallerian tillsammans...
Två tjejer äter glass vid havet
Sommar i city
Vi har samlat tips på evenemang, uteserveringar, glasställen, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen...
En man i svarta kläder och svart mössa med glasögon lägger ett blomkålshuvud i en korg med blomkål. Runt om korgen finns fler grönsaker och rotfrukter.
City Stories
Vår stadskärna är full av unika verksamheter! I City Stories får vi kliva bakom kulisserna och ta del...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Rulla till toppen