Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan

En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.

I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står bakom det nya konceptet. Bruket bageri & handel kommer dels erbjuda bakverk och bröd, men även en liten butik med lokala råvaror.

2019 öppnade Bruket kaffebar på Bruksgatan som har blivit en favorit hos många helsingborgare. 2022 slog en mindre version av caféet upp dörrarna på Tågaborg och i februari öppnar Bruket sin tredje enhet i Helsingborg. Utöver bakverk erbjuder de surdegsbröd och bullar på ekologiska råvaror och kulturspannmål. Det kommer även finnas en handel med lokala råvaror och bland annat knäckebröd, saft, pasta, kombucha, kakor och förhoppningsvis även glass till sommaren. Precis som på Brukets andra verksamheter tillverkas allt på plats. För William Styrlander och Hanna Bergström, ägare av Bruket, har det alltid varit av stor vikt att laga allt från grunden på bra råvaror.

– Vi är väldigt tacksamma för att helsingborgarna gillar det vi gör och att vi kan leva vår dröm – att driva Bruket. Nu känner vi att det är dags att utveckla Bruket med ett eget bageri där vi kan göra ännu mer än tidigare. Vi vill även att fler ska få möjlighet att handla riktigt bra råvaror från lokala producenter. Flera av råvarorna använder vi idag på Bruket. Så man kan säga att vårt lager blir till en butik där alla har möjlighet att handla, säger William Styrlander, delägare av Bruket.

Bruket bageri & handel öppnar på Bruksgatan 5, nära Bruket kaffebar. Tanken är att de två verksamheterna ska komplettera varandra. Lokalerna som Bruket verkar i ägs av Brf Mariatorget, som ser positivt på Brukets uppväxling på gatan.

– Bruket kaffebar är ett välbesökt café av både helsingborgare och besökare. Att de nu kompletterar caféet med bageri och handel är jätteroligt. Både bageri och handel med lokala livsmedelsprodukter är något som har efterfrågats i området, säger Viktor Spinola från HBS som representerar Brf Mariatorget.

Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser Bruket bageri & handel som en verksamhet helt i enighet med visionen för området.

I vårt arbete med att utveckla Bruksgatan har vi efterfrågat verksamheter som stämmer överens med visionen för stråket. Grönt, genuint och lokalt är de ledord som vi jobbar efter, vilket stämmer helt överens med Brukets koncept. Med tanke på att Hanna och William redan har skapat ett starkt varumärke i city är jag övertygad om att Bruket bageri & handel kommer att komplettera gatan på ett ypperligt sätt, säger Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City.

Fler nyheter

Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.
Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian
I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna...
Isbanan på Sundstorget januari 2019
Sportlov i city
Det är dags för sportlov och i city händer det massor av roliga saker! Träffa isprinsessan Elsa, få en...
ett hjärta gjort av blomster
Alla hjärtans dag i city​
Det är dags att hylla kärleken! Med en middag på tu man hand, en gåva köpt hos något av våra lokala proffs...
en grafisk bild med text om att rösta på sin favorit i City Awards. Rösta på bästa café, bar, butik, salong, restaurang och nykomling. Rösta på cityawards.se
Röstningen för City Awards är öppen!
Röstningen i City Awards är öppen, HBG Citys årliga evenemang där Helsingborgs bästa verksamheter ska...
En isbana med folk som åker skridskor. I bakgrunden står det en julgran med belysning.
Åk skridskor på isbanan på Sundstorget!
I år kommer isbanan på Sundstorget äntligen tillbaka! Isbanan är på plats mellan den 3 december –...
Claytivity
Keramikstudion Claytivity öppnar i Gamla stan
I januari öppnar keramikstudion Claytivity på Prästgatan 6 i Gamla stan. Keramikstudion kommer vara ett...
Direkten
Direkten öppnar butik på SöDER Gallerian
Tidigare i höst kommunicerade fastighetsägaren Jefast att Systembolaget öppnar i SöDER Gallerian i vår....
En hand som håller i en mobil. På skärmen ser man ett guldigt kort där det står citypresentkort med svart text på. Ovanför texten ser man siluetten av en stadskärna utgjord av en svart linje. Ovanför siluetten är en svart logga med
Det digitala citypresentkortet - den perfekta gåvan!
Vårt nya digitala citypresentkort köper du enkelt online och får det sedan direkt i mobilen. Över 200...
CasaComo by Lisa Lenken
Livsstilskonceptet CasaComo by Lisa Lenken flyttar till city
Den lokala livsstilsbutiken CasaComo by Lisa Lenken flyttar från Spritan till Fågelsångsgatan 3 i Helsingborg...
Odd Molly
Odd Molly öppnar unik pop up-butik på Sundstorget
Klädmärket Odd Molly öppnar en unik pop up på Sundstorget i Helsingborg. Butiken är den andra i Sverige...
Rulla till toppen