Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian

Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.

I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna i en tillfällig butik för att sedan öppna i en helt ny lokal i gallerian, specialbyggd för blomsterbutiken.

FloristMakeriet öppnade i Helsingborg 2017 och har sedan dess blivit en populär butik hos helsingborgarna. I mars flyttar blomsterbutiken till SöDER Gallerian där de till en början öppnar i en tillfällig lokal mitt emot Hemköp. Därefter kommer sedan en butik specialbyggd för FloristMakeriet att utformas under rulltrappan, mittemot Systembolaget som öppnar i gallerian till sommaren, där blomsterbutiken kan slå sig ner permanent.

– Jag ser verkligen fram emot nyöppningen av vår butik på SöDER Gallerian! Att få möjlighet att specialanpassa en butikslokal efter just vårt sortiment är en fantastisk möjlighet och vi kommer att skapa en blomsterbutik utöver det vanliga, säger Helena Lindberg, ägare av FloristMakeriet.

SöDER Gallerian ägs av fastighetsbolaget Jefast, som ser FloristMakeriet som ett perfekt komplement till det nuvarande utbudet i gallerian.

– Vi är väldigt glada över att kunna komplettera redan befintligt utbud i SöDER Gallerian med FloristMakeriet. I kombination med livsmedel, apotek, Systembolag och andra verksamheter som förgyller och förenklar besökarens vardag passar blommor perfekt. Dessutom blir det en minst sagt ovanlig butiksutformning som kommer vara väl värt ett besök, säger Cassandra Jertshagen, VD på fastighetsbolaget Jefast.

Även Martin Klinteberg, etableringsansvarig på HBG City, ser positivt på etableringen.

– Jefast har under flera år jobbat målmedvetet och strukturerat med att utveckla såväl SöDER Gallerian som området kring Mäster Palms plats. Ambitionen har varit att hitta verksamheter som kan komplettera varandra och erbjuda en förenklad vardag för såväl besökare som boende. Jag ser FloristMakeriet som en viktig pusselbit i arbetet framåt med gallerian och tycker det är roligt att man väljer att aktivera en outnyttjad yta och skapat en unik butiksutformning, säger Martin Klinteberg.

Fler nyheter

hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.
Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan
I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står...
Claytivity
Keramikstudion Claytivity öppnar i Gamla stan
I januari öppnar keramikstudion Claytivity på Prästgatan 6 i Gamla stan. Keramikstudion kommer vara ett...
Rulla till toppen