Kullagatan förvandlades till catwalk under shoppingkväll

Under torsdagen den 28 september var det shoppingkväll i Helsingborg city. Kullagatan förvandlades till en catwalk med ett femtiotal modeller där citys butiker visade upp sina senaste kollektioner och elever från Nicolaiskolan hade skapat spännande plagg genom att tolka höstens trender. Kvällen bjöd även på stil-snack, erbjudanden och tävlingar.

På torsdagen, den 28 september, var det dags för shoppingkväll i city. Detta var ett initiativ från butiksnätverket i city som ville testa att ha kvällsöppet under två kvällar i år. Klockan 17.00-20.00 hade över 30 av citys butiker kvällsöppet och välkomnade shoppingsugna kunder att ta del av höstens nyheter och erbjudanden. På Kullagatan rullades röda mattan ut och shoppingstråket förvandlades till en catwalk där modeller bar de senaste höstkollektionerna från butikerna.

Modellerna bar inte endast plagg från butikerna. Elever som läser Textil Design på Hantverksprogrammet på Nicolaiskolan fick kreera dramatiska plagg i en tolkning av höstens trender. Modellerna sminkades av elever som läser Hår- och Makeupstylist på Hantverksprogrammet på Drottning Blanka. Projektet att skapa kreationer till catwalken var en del av kursplanen för eleverna från Nicolaiskolan.

– Detta projekt har varit ett väldigt roligt och givande designuppdrag för våra elever. Att få möjligheten att skapa upcyclade och hållbara plagg som får synas på en catwalk mitt i city ger eleverna praktisk erfarenhet som är värdefull när de sedan ska ut i arbetslivet. Men framförallt visar det att den nya generationens designers är ansvarstagande och kan påverka konsumenternas och handelns tänk, säger Anna Falk, yrkeslärare på Hantverksprogrammet Textil Design på Nicolaiskolan.

Utöver catwalk hölls det stil-snack med några av de deltagande butikerna som berättade om höstens trender. Det tävlades ut fina priser, stämningsfull livemusik fyllde Kullagatan och flera verksamheter hade kvällsöppet och erbjudanden i sina butiker under kvällen. Elin Perlelin, som var projektledare för shoppingkvällen var exalterad över en kväll fylld upplevelser kopplat till den lokala handeln.

– Det var fantastiskt att få visa upp citys breda utbud av mode och shopping på ett så underhållande sätt samtidigt som vi lyckades få till ett roligt samarbete med Helsingborgs gymnasieskolor. Vi hoppas denna shoppingkväll inspirerade citys besökare till att upptäcka allt spännande vår stadskärna har att erbjuda när det kommer till unik shopping, säger Elin Perlelin.

Fler nyheter

Direkten
Direkten öppnar butik på SöDER Gallerian
Tidigare i höst kommunicerade fastighetsägaren Jefast att Systembolaget öppnar i SöDER Gallerian i vår....
En hand som håller i en mobil. På skärmen ser man ett guldigt kort där det står citypresentkort med svart text på. Ovanför texten ser man siluetten av en stadskärna utgjord av en svart linje. Ovanför siluetten är en svart logga med
HBG City lanserar digitalt citypresentkort!
Vårt nya digitala citypresentkort köper du enkelt online och får det sedan direkt i mobilen. Över 200...
Namnlös design (34)
Jul i city
Årets mysigaste tid är äntligen här! Doften av kryddiga pepparkakor, glögg, brända mandlar och saftiga...
CasaComo by Lisa Lenken
Livsstilskonceptet CasaComo by Lisa Lenken flyttar till city
Den lokala livsstilsbutiken CasaComo by Lisa Lenken flyttar från Spritan till Fågelsångsgatan 3 i Helsingborg...
Odd Molly
Odd Molly öppnar unik pop up-butik på Sundstorget
Klädmärket Odd Molly öppnar en unik pop up på Sundstorget i Helsingborg. Butiken är den andra i Sverige...
Lokala Proffs
Helsingborgs lokala proffs hyllas i kampanj
I veckan startade HBG Citys kampanj Lokala Proffs som hyllar alla de fantastiska människor som verkar...
Gents Go
Det nya frisörkonceptet Gents Go öppnar på Helsingborg C
Gents Go är ett nytt frisörkoncept baserat på digital drop-in för kunden på språng. Både kunder och frisörer...
Pelle P (2)
Klädkedjan Pelle P öppnar på Kullagatan i höst
I höst etablerar den svenska klädkedjan Pelle P sig på Kullagatan. Utbudet kommer bestå av ett noggrant...
Clas Ohlson
Claes Olsson öppnar butik på Kullagatan
Detaljhandelskedjan Clas Ohlson öppnar i Helsingborg city i juni. Butiken kommer att ha en yta på 1131...
Port No 22
Blomster- och inredningsbutiken Port No 22 flyttar till större lokal på Bruksgatan
I februari tidigare i år öppnade blomster- och inredningsbutiken Port No 22 på Norra Strandgatan i Helsingborg....
Rulla till toppen