Kullagatan förvandlades till catwalk under shoppingkväll

shoppingkväll med catwalk

Under torsdagen den 28 september var det shoppingkväll i Helsingborg city. Kullagatan förvandlades till en catwalk med ett femtiotal modeller där citys butiker visade upp sina senaste kollektioner och elever från Nicolaiskolan hade skapat spännande plagg genom att tolka höstens trender. Kvällen bjöd även på stil-snack, erbjudanden och tävlingar.

På torsdagen, den 28 september, var det dags för shoppingkväll i city. Detta var ett initiativ från butiksnätverket i city som ville testa att ha kvällsöppet under två kvällar i år. Klockan 17.00-20.00 hade över 30 av citys butiker kvällsöppet och välkomnade shoppingsugna kunder att ta del av höstens nyheter och erbjudanden. På Kullagatan rullades röda mattan ut och shoppingstråket förvandlades till en catwalk där modeller bar de senaste höstkollektionerna från butikerna.

Modellerna bar inte endast plagg från butikerna. Elever som läser Textil Design på Hantverksprogrammet på Nicolaiskolan fick kreera dramatiska plagg i en tolkning av höstens trender. Modellerna sminkades av elever som läser Hår- och Makeupstylist på Hantverksprogrammet på Drottning Blanka. Projektet att skapa kreationer till catwalken var en del av kursplanen för eleverna från Nicolaiskolan.

– Detta projekt har varit ett väldigt roligt och givande designuppdrag för våra elever. Att få möjligheten att skapa upcyclade och hållbara plagg som får synas på en catwalk mitt i city ger eleverna praktisk erfarenhet som är värdefull när de sedan ska ut i arbetslivet. Men framförallt visar det att den nya generationens designers är ansvarstagande och kan påverka konsumenternas och handelns tänk, säger Anna Falk, yrkeslärare på Hantverksprogrammet Textil Design på Nicolaiskolan.

Utöver catwalk hölls det stil-snack med några av de deltagande butikerna som berättade om höstens trender. Det tävlades ut fina priser, stämningsfull livemusik fyllde Kullagatan och flera verksamheter hade kvällsöppet och erbjudanden i sina butiker under kvällen. Elin Perlelin, som var projektledare för shoppingkvällen var exalterad över en kväll fylld upplevelser kopplat till den lokala handeln.

– Det var fantastiskt att få visa upp citys breda utbud av mode och shopping på ett så underhållande sätt samtidigt som vi lyckades få till ett roligt samarbete med Helsingborgs gymnasieskolor. Vi hoppas denna shoppingkväll inspirerade citys besökare till att upptäcka allt spännande vår stadskärna har att erbjuda när det kommer till unik shopping, säger Elin Perlelin.

Fler nyheter

Terrasstrapporna, där det sitter folk som lyssnar på en person som spelar gitarr
Unsdagar är tillbaka!
Sommareventet Unsdagar hade premiär sommaren 2022 och även i år kommer succéeventet tillbaka! Under fyra...
Två personer som sitter i solstorlar med ryggen till och tittar ut över ett torg med palmer och livemusik
Chill på Mäster Palm
Under fyra onsdagar i rad mellan den 26 juni-17 juli bjuder HBG City och SöDER Gallerian tillsammans...
Två tjejer äter glass vid havet
Sommar i city
Vi har samlat tips på evenemang, uteserveringar, glasställen, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen...
En man i svarta kläder och svart mössa med glasögon lägger ett blomkålshuvud i en korg med blomkål. Runt om korgen finns fler grönsaker och rotfrukter.
City Stories
Vår stadskärna är full av unika verksamheter! I City Stories får vi kliva bakom kulisserna och ta del...
En grafisk bild med gul bakgrund. Till vänster syns en blå och rosa logga med texten Pop up City. I mitten syns en blå grafisk bild av två personer på en vespa med en gitarr på ryggen. Till höger syns texten 27/4 The Demtones 25/5 Mojo Pin 16/6 Linus Polare.
Pop up City
Pop up City är en satsning där unga musiker har livekonserter i lediga lokaler i city. Vid tre tillfällen...
hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Rulla till toppen