Kullagatan förvandlades till catwalk under shoppingkväll

shoppingkväll med catwalk

Under torsdagen den 28 september var det shoppingkväll i Helsingborg city. Kullagatan förvandlades till en catwalk med ett femtiotal modeller där citys butiker visade upp sina senaste kollektioner och elever från Nicolaiskolan hade skapat spännande plagg genom att tolka höstens trender. Kvällen bjöd även på stil-snack, erbjudanden och tävlingar.

På torsdagen, den 28 september, var det dags för shoppingkväll i city. Detta var ett initiativ från butiksnätverket i city som ville testa att ha kvällsöppet under två kvällar i år. Klockan 17.00-20.00 hade över 30 av citys butiker kvällsöppet och välkomnade shoppingsugna kunder att ta del av höstens nyheter och erbjudanden. På Kullagatan rullades röda mattan ut och shoppingstråket förvandlades till en catwalk där modeller bar de senaste höstkollektionerna från butikerna.

Modellerna bar inte endast plagg från butikerna. Elever som läser Textil Design på Hantverksprogrammet på Nicolaiskolan fick kreera dramatiska plagg i en tolkning av höstens trender. Modellerna sminkades av elever som läser Hår- och Makeupstylist på Hantverksprogrammet på Drottning Blanka. Projektet att skapa kreationer till catwalken var en del av kursplanen för eleverna från Nicolaiskolan.

– Detta projekt har varit ett väldigt roligt och givande designuppdrag för våra elever. Att få möjligheten att skapa upcyclade och hållbara plagg som får synas på en catwalk mitt i city ger eleverna praktisk erfarenhet som är värdefull när de sedan ska ut i arbetslivet. Men framförallt visar det att den nya generationens designers är ansvarstagande och kan påverka konsumenternas och handelns tänk, säger Anna Falk, yrkeslärare på Hantverksprogrammet Textil Design på Nicolaiskolan.

Utöver catwalk hölls det stil-snack med några av de deltagande butikerna som berättade om höstens trender. Det tävlades ut fina priser, stämningsfull livemusik fyllde Kullagatan och flera verksamheter hade kvällsöppet och erbjudanden i sina butiker under kvällen. Elin Perlelin, som var projektledare för shoppingkvällen var exalterad över en kväll fylld upplevelser kopplat till den lokala handeln.

– Det var fantastiskt att få visa upp citys breda utbud av mode och shopping på ett så underhållande sätt samtidigt som vi lyckades få till ett roligt samarbete med Helsingborgs gymnasieskolor. Vi hoppas denna shoppingkväll inspirerade citys besökare till att upptäcka allt spännande vår stadskärna har att erbjuda när det kommer till unik shopping, säger Elin Perlelin.

Fler nyheter

hoppborgar utomhus i en park. Hoppborgen är i olika färger och massor av barn som leker runt om kring. solen skiner och det är blå himmel.
Söderdagen den 25 maj!
Den 25 maj är det äntligen dags för Söderdagen igen! Söderdagen är ett evenemang där näringslivet, föreningar...
En animerad bild av Hans Alfredsons plats i Helsingborg city. Bilden är på en trappa, gröna träd och växter och man ser en man gå i trappan. Blommor i lila färger är längs trappan ner till platsen.
Invigning av Hans Alfredsons plats!
Äntligen är det dags att inviga Hans Alfredsons plats! Platsen norr om Stadsteatern, nedanför Cafe Étoile,...
Ett litet barn åker på en uppblås hoppborg. Barnet har krulligt hår och har en blå t-shirt med shorts. Hoppborgern går i färgerna gult, rött och blått.
Eid-firande på Gustav Adolfs torg i Helsingborg
Under den 10 april, 11 april och 13 april kommer det vara Eid-firande på Söderrummet, Gustav Adolfs torg...
Modevisning, en tjej är i fokus med gul jacka och svart blus med kraftig sminkning. I bakgrunden ser man många människor som fotar
Shoppingkväll i city!
Vi bjuder in till en härlig shoppingkväll i city! Butikerna håller öppet extra länge, trubadurer skapar...
påskliljor i gul färg som står i en kruka framför en stadsmiljö
Påsk i city!
Påsken närmar sig och i city händer det massor av roliga saker! Träffa påskharen, så ett frö, gå på konstrunda...
Ångfärjeparken, blommor och blå himmel
Vårtips!
Våren är äntligen här och vi har listat AW-tips och vart ni kan gå för vårens bästa quiz. Som vi längtat...
Fyra personer står bredvid varandra och håller varandra över ryggen. De ler och det står Teamfabriken på deras tröjor som är i olika färger.
Upplevelsekonceptet Teamfabriken öppnar i Helsingborg city
Efter sommaren öppnar det populära upplevelsekonceptet Teamfabriken på Södra Storgatan. Fokus kommer...
En kvinna står framför ett skyltfönster där det står Christina Fischer och opening soon.
Exklusiv second hand-butik öppnar på Fågelsångsgatan
Den 22 mars öppnar Christina Fischer, ett exklusivt second hand-koncept, på Fågelsångsgatan. Butiken...
Framför en vägg som har motiv av blommor på den står två kvinnor bredvid varandra och ler. Den ena kvinnan har en mörkgrå klänning och den andra har en svart blus med en svart/vit kofta på sig.
Blomsterbutiken FloristMakeriet flyttar till SöDER Gallerian
I mars flyttar blomsterbutiken FloristMakeriet till SöDER Gallerian. Till en början slår de upp dörrarna...
En man håller i ett barn och bredvid står en kvinna. De har leende på läpparna och barnet sträcker armarna framåt mot kameran. De står i en dörröppning framför sitt café. Väggen på huset är blått och har menyer på väggarna.
Bruket öppnar bageri och handel på Bruksgatan
I februari öppnar Bruket bageri & handel på Bruksgatan. Det är ägarna av Bruket kaffebar som står...
Rulla till toppen