Njut av sommaren i city!

Äntligen är sommaren här – tiden på året när hela Helsingborg blommar upp och bjuder in till skönt häng i vartenda hörn. Uteserveringarna är lika populära som Gröningen och Tropical Beach. På Kullagatan och Bruksgatan strosar människor och i Stadsparken hänger soldyrkande helsingborgare. City blir helt enkelt vårt gemensamma vardagsrum.

Överallt står våra lokala proffs redo att göra ditt citybesök fantastiskt! Vi har samlat tips på uteserveringar, glasställen, shoppingpärlor, badplatser, roliga lekplatser för barnfamiljen och mycket mer!

En grafisk bild med ljust turkos bakgrund. Mitt på bilden står Chill på Mäster Palm med snirklig mörkgrön text, ovanpå en gul halvcirkel.

Chill på Mäster Palm

Tisdagar 4 juli – 8 augusti

Under sex tisdagar i rad bjuder HBG City tillsammans med Jefast och verksamheterna runt Mäster Palms plats in till härligt häng. Lokala trubadurer spelar sköna toner, torget fylls med tropiska palmer, krogarna laddar upp med godsaker på menyn och det blir roliga tävlingar. Mer information kommer inom kort!

Sommarpaviljongen

Sommarpaviljongen

6 juli – 24 augusti

Åtta torsdagar i rad bjuder Sommarpaviljongen in till livemusik, underhållning och samvaro. För olika åldrar och smaker. Alltid med fri entré. Varmt välkommen att slå dig ner i Musikparkens gräs. I hjärtat av Helsingborg – där Norr och Söder möts. 

Vi som älskar 90-talet

Vi som älskar 90 & 00-talet!

22 juli

Räkna med en kavalkad av det mesta och bästa av 90-talet och 00-talets musikhjältar när sommarens stora party kommer till Helsingborg. Slut upp med alla dina vänner och bekanta, det kommer att bli en nostalgifest sällan skådat slag.

Unsdagar Helsingborg

Unsdagar

26 juli, 2, 9 och 16 augusti

Under fyra onsdagar i rad bjuder HBG City tillsammans med The Tivoli på underhållning på Konsul Trapps plats, med Sveriges vackraste utsikt. Kvällarna kommer bestå av underhållning, skönt häng och härliga helsingborgsprofiler. Vi ses på Terrasstrapporna i sommar!

Fest på kajen liggande

FEST PÅ KAJEN

26 augusti

Håll i hatten, ta på danseskorna och det glada humöret! Den 26 augusti serverar vi ett Skånskt/Dansk musikaliskt smörgåsbord med gemyt och ”hygge” vi sällan skådat. Direkt på anrik mark mellan The Tivoli och Clarion Hotel Sea U i hjärtat av Helsingborg med sundet i ryggen blir det FEST PÅ KAJEN!

En scen med ett band som spelar livemusik. I bakgrunden är en stor skärm. Framför scenen är det folk.

Sommar på Söder

Söderscen har ett fullspäckat sommarprogram med roliga aktiviteter på Furutorpsplatsen. Dansa tango, zumba eller swing dance, gå på konserter, street art tour eller bara kom och lek och pyssla! Programmet fylls på efterhand.

Bada i city

Fria Bad
Massor av sand, massor av plats! Perfekt för familjer med mindre barn.

Tropical Beach
Att ha palmer i Sverige går alldeles utmärkt. En mindre strand med utomlandskänsla.

Gröningen
Allas vårt Gröningen, det är ju underbart. Gräs eller trädäck, vad föredrar du?

Banana Bay
En liten strand omringad med palmer med en badstege ner i hamnbassängen.

Vikingstrand
Vikingstrand erbjuder strand- och badliv för alla. Här finns Helsingborgs bästa bad för dig med funktionsnedsättning.

En strand med palmer och folk som solar.

Lekplatser

Spindellekan, Konsul Olssons plats
Klättra upp i det fyra meter höga nätet och åk ner i tunneln!

Stadslekan, Bollbrogatan/Stadsparken
Här finns det fart nog för att det ska kittla i magen; gunga, åk rutschkana eller prova något annat kul!

Medeltidslekan, Bergaliden/Slottshagen
Lek för glatta livet i medeltidsbyn och Minikärnan.

Surflekan, Gröningen
Vågar man klättra in i ett stort hajgap? Eller klättra upp i en jättemanet och rutscha ner i den slingriga rutschkanan?

Djungellekan, Dockanparken/Oceanhamnen
Klättra med aporna och lyssna på gorillans vrål. På Djungellekan hittar du alla möjliga djur med massa häftiga läten!

Hopp i topp, Villatomtsvägen/Öresundsparken 
Hoppa, klättra, gräv eller åk karusell. Här går det åt energi.

Tre barn sitter i en hajmun gjord av trä.

Picknick i parken

Banana Bay
Banana Bay ligger i Oceanhamnen vid Pixlapiren. Här är det alltid härlig stämning och gräsplätten som är kantad av palmer är perfekt för en kvällspicknick där du kan njuta av solnedgången över havet.

Dockanparken
I Dockanparken i Oceanhamnen sitter du precis vid havet med utsikt över varvsbron och hamnbassängen där färjorna kommer in. Dessutom ligger Djungellekan precis intill!

Furutorpsparken
På Söder hittar du Furutorpsparken, en stor park perfekt för aktiviteter! Kombinera härligt picknick-häng med en omgång kubb eller utmana kompisarna i en fotbollsmatch.

Gröningen
Köp med take-away från ditt favoritställe efter stranden och slå dig ner på gräset eller bryggan och njut av solnedgången över sundet.

Musikparken
Musikparken är en lummig park med mycket grönska. Den ligger nära Maria Torgs alla restauranger, vilket är perfekt när man ska köpa med sig mat och ha picknick i parken.

Slottshagen
Utsikt över staden, underhållning i Grytan och Kärnan precis intill, vad mer kan man begära när man ska på picknick?

Stadsparken
Mitt i city hittar du Stadsparken med närhet till massor av restauranger och caféer. I parken finns bord och stolar där du kan njuta av en härlig lunch.

Ångfärjeparken
Ångfärjeparken är den perfekta picknickplatsen en varm sommardag. Dessutom ligger den nära flera restauranger, caféer och glasställen som du kan köpa med dig godsaker till picknicken från.

En park med bord och stolar. Folk sitter vid borden och äter.

Musik i city

I sommar fyller vi city med massor av härlig musik! Varje tisdag, onsdag och lördag kommer trubadurer spela runt om i stan för att underhålla och skapa stämning för våra besökare och invånare. Onsdagen den 28 juni drar arrangemanget igång och avslutas lördagen den 19 augusti.

Tid och plats för Musik i city 

Tisdagar: Mäster Palms plats – klockan 17.00-19.00/20.00
Onsdagar: Maria torg – klockan 15.00-17.00
Lördag: Konsul Olssons plats – klockan 14.00-16.00

*Vi reserverar oss för att ändringar kring tider kan förekomma samt justeringar vid dåligt väder.

Två kvinnor går med shoppingpåsar på en shoppinggata

Shoppa

Sommarshopping när det är som bäst, i en mysig stadskärna där välkända kedjor varvas med unika butiker. Du välkomnas av kunnig personal som hjälper dig att hitta det du söker med fantastisk service.

Tre män spelar trummor utomhus

Upplev

I Helsingborg finns massor av alternativ för roliga upplevelser. Gå på bio, njut av livemusik, se en utställning, ta del av det stora kulturutbudet, utmana kompisarna i bowling eller familjen i ett musikquiz. Skapa sommarminnen tillsammans!

Skybar med utsikt över havet. Golvet är av trä och till höger ser man en byggnad med stora glasfönster. I bakgrunden ser man ett kryssningsfartyg på havet.

Bo

Unna dig en natt på ett av stadens fantastiska hotell och en lååång frukost som start på dagen.

Fyra ungdomar på en uteservering med vinglas

Äta

Vår älskade sommarstad Helsingborg är en av Sveriges restaurangtätaste städer.

Ett bord med mat sett uppifrån. På bordet ligger ett presentkort där det står citypresentkort. Det står en tallrik med ostron, en tallrik med bröd och man kan skymta en talrik med musslor.

Ge city i present!

HBG Citys citypresentkort är ett presentkort som kan användas hos över 170 anslutna butiker, caféer, restauranger, hotell och salonger i city. Citypresentkortet är en perfekt gåva om man vill kombinera stora valmöjligheter med en god gärning för city. Många företag köper citypresentkort till sina anställda som årets sommarpresent. En lysande idé!

Presentkortet finns att köpa i automat på Gallerian Magnus Stenbock och Helsingborg C samt på hbgcity.se.

En pojke och en flicka äter pinnglass som ser ut som en vattenmelon

Fler sommarlovstips

Helsingborg är extra härligt på sommaren! Här avlöser stränderna varandra och inbjuder till lata dagar med sköna dopp i turkosblått vatten, lekplatser med djungel och surftema eller så testar ni vattenlekan. Spännande kultur på både Fredriksdal och Dunkers Kulturhus. Och såklart glass i massor! Visit Helsingborg har samlat sina bästa sommarlovstips i Helsingborg.

Rulla till toppen